۷ نتیجه برای تراکم
عبداله شاد آرام، حسن خالقی و محمد صادق صادقی پور،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۸۰ )
چکیده
در این مقاله یک روش اصلاح شده شکافت بردار شار۱ برای حل معادلات کامل ناویراستوکس دوبعدی تراکمپذیر معرفی میشود. در اثر این اصلاح، پخش عددی در محاسبات کاهش یافته است. کد رایانهای تهیه شده با استفاده از این الگوریتم را میتوان به طور دقیق و ساده، برای تحلیل میدانهای جریان پیچیده همراه با ناپیوستگیها در خواص جریان، نظیر اندرکنشهای موج ضربهای با لایه مرزی به کار برد. در این روش به منظور استفاده از الگوریتمهای مختلف، از روشهای شکافت آپ ویند جابهجایی۲ و شکافت بردار شار با پخش عددی کم۳ استفاده شده است. برای افزایش دقت و یکنوایی۴ جوابها، متغیرهای پایستار۵ در فصل مشترک سلولها با اعمال محدودگر۶ به کمک روشهای MUSCL۷ برونیابی شدهاند. با استفاده از این روش چهار مسئله نمونه حل شده و نتایج آنها با نتایج حاصل از حل عددی و / یا اندازهگیری تجربی دیگران مقایسه شدهاند. بررسیها نشان میدهد که ضمن کاهش پخش عددی، سازگاری خوبی بین نتایج مقایسه شده وجود دارد.
واژگان کلیدی : معادلات ناویراستوکس تراکم پذیر، شکافت بردار شار، آپ ویند جابهجایی، پخش عددی
بهرام ثقفیان، سیما رحیمی بندرآبادی، حمید طاهری شهرآئینی و جعفر غیومیان،
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۴ )
چکیده
بارندگی یکی از متغیرهای اقلیمی است که به عنوان محرک چرخه هیدرولوژی از اهمیت زیادی برخوردار است. اصولا در مطالعات براورد و پیش بینی سیلاب در حوزه های متوسط و بزرگ و یا مطالعات آلودگی، علاوه بر تغییرات زمانی بارندگی، نیاز به بررسی تغییرات مکانی آن نیز هست. براورد تغییرات مکانی بارندگی روزانه بدون توجه به مقایسه و انتخاب روشهای مناسب، میتواند از عوامل مهم ایجاد خطا در تعیین ورودی مدلهای بارش-رواناب باشد. میانیابی از جمله روشهای تعیین توزیع مکانی بارندگی است. دراین تحقیق، چند روش میانیابی برای براورد توزیع مکانی بارندگی روزانه جنوب غرب ایران مورد توجه قرار گرفت. برای مقایسه و ارزیابی روشها، از تکنیک اعتبار سنجی تقاطعی
(CV) ۱ استفاده شد. ارزیابی روشهای مختلف برای براورد بارندگی روزانه نشان داد که روش TPSS۲ با توان ۲ در دو تراکم متفاوت ایستگاههای بارندگی مناسب است. به طور کلی، تقسیم منطقه دقت میانیابی را افزایش میدهد که این افزایش دقت در روش منطقه بندی خوشهای بیشتر از منطقه بندی بر اساس مرز حوزههای آبخیز دیده میشود.
محمدعلی روشنضمیر و عزیزا… جعفری،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۴ )
چکیده
خاکهای چسبندهاصطکاکی به وفور در اجرای سازههای خاکریز استفاده میشوند. با توجه به نحوه اجرای این خاکریزها، یعنی اعمال انرژی تراکمی در راستای قائم، وقوع ناهمسانگردی مقاومت و نفوذپذیری در آنها محتمل به نظر میرسد. در این پژوهش سعی شده است با اصلاح و استفاده از ابزار برش مستقیم با جعبه بزرگ، امکان ارزیابی ناهمسانگردی در مقاومت برشی خاکهای چسبندهاصطکاکی فراهم شود. آن گاه با انجام بیش از ۱۰۸ آزمون برش مستقیم، تأثیر نوع تراکم و میزان رطوبت تراکم بر میزان ناهمسانگردی مقاومت در نمونههای متراکم شده خاک ماسهای رسدار مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به نتایج حاصل از آزمایشهای انجام شده ملاحظه شد که اولاً در کلیه نمونهها ناهمسانگردی در مقاومت وجود داشته و مقاومت برشی در راستای قائم (راستای تراکم) درحدود ۱۴ تا ۲۱ درصد بیش از مقاومت در صفحه افقی است. ثانیاً با افزایش رطوبت در کلیه تراکمها میزان ناهمسانگردی افزایش مییابد. به علاوه معلوم شد که در رطوبتهای بیش از بهینه افزایش میزان ناهمسانگردی در چسبندگی قابل ملاحظه است. بیشترین میزان ناهمسانگردی مشاهده شده در تراکم کوبشی و کمترین میزان ناهمسانگردی مربوط به تراکم ارتعاشی بوده است.
علی جعفریان، احمدرضا پیشهور،
دوره ۳۴، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
در پژوهش حاضر از یک روش تک سیالی به همراه روش اویلری- لاگرانژی ALE برای شبیه سازی جریان تراکم پذیر انفجار زیر آب استفاده شده است. همچنین از حلگر دقیق ریمان به همراه معادله ی حالت متناسب با رفتار ترمودینامیکی آب در فرآیند انفجار استفاده شده است. حل دوبعدی انفجار زیر آب در نزدیکی یک صفحه به همراه کاویتاسیون مدلسازی شده است. به منظور شبیه سازی دقیق محل موج از یک شبکه ی تطبیقی در دامنه ی حل استفاده شده است. شبیه سازی مسأله ی انفجار زیر آب دارای تطابق بسیار خوبی با کارهای مشابه عددی می باشند که نشان دهنده ی قابلیت روش حاضر در شبیه سازی فیزیک انفجار در زیر آب و مدلسازی تغییرات حجم حباب انفجاری و نیز ایجاد و اضمحلال ناحیه ی کاویتاسیون در انفجار زیر آب می باشد.
علی اکبر تقی پور، جمشید پرویزیان، اشتفان هاینزه، الکساندر دوستر، ارنست رنک،
دوره ۳۷، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
مسائل تحلیل شده عبارتند از باریکشدگی در آزمون کشش ساده با نمونههای شیاردار و بدون شیار و فشارگذاری صفحه سوراخدار. این تحلیلها نشان میدهند که روشهای اجزای محدود مرتبه بالا با فرمولبندی مبتنی بر جابهجایی توانایی فائق آمدن بر قفلشدگی حجمی را دارند. این روشها همچنین واجد خصوصیتهایی نظیر نرخ همگرایی بالا و عدم حساسیت زیاد به تغییر شکلهای بسیار زیاد المانی نیز هستند. تحلیلهای معیار با روش سلول محدود همچنین نشان میدهند که این روش علاوه بر مزایای روشهای مرتبه بالا، قابلیت تحلیل آسان هندسههای بسیار پیچیده را نیز فراهم میآورد. نتایج تحلیلهای ارائه شده نیز با استفاده از نتایج یک روش اجزای محدود مرتبه پایین با نام F-bar<span lang="FA" style="letter-spacing: -۰,۳pt; font-family:;" dir="RTL" yes;"="" en-us;="" roman";="" new="" "times="" bold";="" roman="" ۱۱pt;="" lotus";="" b="" fa;=""> به تأیید رسیدهاند. مطالعات عددی انجام شده نشان میدهد که هر دو روش مورد بررسی را میتوان برای تحلیل پلاستیک مواد و سازههای مهندسی ساخته شده از فلزات نرم، به ویژه مواردی که دارای هندسه پیچیده هستند، با اطمینان بهکار برد.
امیرمسعود صالحی زاده، علیرضا شفیعی،
دوره ۳۸، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده
مطالعه حاضر، تحلیل عددی پدیده فروریزش ستونهای مواد دانهای را بهکمک روش هیدرودینامیک ذرات هموار و یک رابطه ساختاری محلی پیشنهاد شده توسط ژوپ و همکاران، ارائه میدهد. این روابط ساختاری بر پایه ماهیت متراکم جریان توده دانهای بهعنوان یک جریان ویسکوپلاستیک بیان میشود که ویسکوزیته را بهاندازه نرخ کرنش محلی و میدان فشار محلی مرتبط میکند. پارامترهای رئولوژی از طریق نتایج تجربی تعیین شده است. یک روش ساده برای منظمسازی مقدار ویسکوزیته پیشنهاد شد تا شرایط توقف و سطح آزاد جریان گرانشی که فشار آن صفر است را فراهم سازد. نوسانات فشار بهعنوان اشکال اصلی در روش "هیدرودینامیک ذرات هموار تراکمپذیر ضعیف" منجر به توزیع نامناسب فشار میشود. در این مقاله، یک الگوریتم جدید برای حذف نوسانات غیرفیزیکی با مرتبط کردن دیورژانس سرعت به لاپلاسین فشار پیشنهاد شده است. شبیهسازیهای صورت گرفته برپایه الگوریتم پیشنهادی بهخوبی دینامیک جریان دانهای مشاهده شده در نتایج تجربی را نشان میدهد. ضخامت بیشینه جریان دانهای روی سطح شیبدار بر اساس مدل رئولوژی محلی و مقادیر تجربی تعیین شد و با نتایج عددی مقایسه شد. فاصله پیشروی نهایی و شیب نشست بهدست آمده از شبیهسازیها با مقادیر تعیین شده از آزمایشهای تجربی کاملاً سازگاری داشت. نتایج نشان میدهد که نسبت ستون اولیه نقش مهمی در پخش توده دانهای و شکل نشست نهایی ستون ایفا میکند.
سید مهدی نقوی، قنبرعلی شیخ زاده،
دوره ۳۹، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
روش بولتزمن شبکهای یکی از زیرشاخههای دینامیک سیالات محاسباتی است. با وجود اینکه این روش زمینه ریاضی پیچیدهای دارد، روابط نهایی نسبتا سادهای بر آن حکمفرماست، از اینرو برنامه رایانهای سادهتری نسبت به روشهای مرسوم دینامیک سیالات محاسباتی نیاز دارد. با توجه به ویژگیهای روش بولتزمن شبکهای برای پردازش موازی، این روش بهعنوان روشی کارامد برای شبیهسازی جریان سیال در هندسههای پیچیده، که نیاز به حافظه محاسباتی زیادی دارند، در نظر گرفته میشود. بهخاطر وجود مرزهای منحنی در هندسههای پیچیده، یافتن شرط مرزی مناسب در روش بولتزمن شبکهای اجتنابناپذیر است. برای این منظور پژوهشهای زیادی انجام شده و شرایط مرزی مختلفی پیشنهاد شده است. در پژوهش حاضر، ابتدا تعدادی از شرایط مرزی منحنی مرور و سپس شرط مرزی سادهشدهای پیشنهاد شده است. برنامهای به زبان فرترن، بر مبنای روش بولتزمن شبکهای تهیه شده، که شرط مرزی پیشنهادی بههمراه چند شرط مرزی دیگر در آن اعمال شده است. برای بررسی صحت و دقت شرط مرزی پیشنهادی، جریان داخل حفره دوبعدی شبیهسازی و با نتایج عددی موجود مقایسه شده است. تطابق نتایج حاصل از پژوهش حاضر با نتایج پژوهشگران قبلی، صحت برنامه تهیه شده را تأیید میکند. همچنین دو جریان سیال، یکی جریان اطراف استوانه ساکن در کانالی دوبعدی و دیگری جریان بین دو استوانه ساکن و متحرک، شبیهسازی شدهاند. نتایج شبیهسازیها با شرط مرزی پیشنهادی، بههمراه نتایج شرایط مرزی قبلی، با نتایج در دسترس مقایسه شده است. مقایسهها نشان میدهند که جوابهایی با دقت مناسب توسط شرط مرزی پیشنهادی بهدست آمده است.