۳ نتیجه برای خمش غیرخطی
محمد اسماعیل گلمکانی، الناز رحیمی،
دوره ۳۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
در این تحقیق تحلیل غیرخطی خمش متقارن محوری پوستههای استوانهای کامپوزیتی تقویت شده با توزیع تابعی نانولولههای کربنی در راستای محیطی مورد بررسی قرار میگیرد. چهار نوع توزیع برای نانولولههای کربنی در راستای ضخامت پوسته درنظر گرفته شده است، که شامل یک توزیع یکنواخت و سه نوع توزیع تابعی هستند. خواص کامپوزیت تقویت شده با نانولولههای کربنی با استفاده از قانون اصلاح شده مخلوطها تعیین شده است. معادلات حاکم براساس تئوری برشی مرتبه اول و کرنشهای غیرخطی دانل استخراج شدهاند. دستگاه معادلات غیرخطی درگیر بهدست آمده با استفاده از ترکیب روشهای عددی رهایی پویا و تفاضل محدود برای چیدمانهای مختلفی از شرایط مرزی ساده و گیردار حل شدهاند. برای نیل به این هدف از برنامه کامپیوتری فرترن استفاده شده است. بهمنظور اعتبارسنجی دقت روش حاضر، نتایج حل حاضر با مقادیر بهدست آمده از نرمافزار اجزاء محدود آباکوس و همچنین گزارشی مشابه برای حالت همسانگرد یک پوسته تابعی مقایسه شده است. مطابقت خوب بهدست آمده حاکی از صحت و دقت روش عددی بهکار رفته است. در مطالعه پارامتری انجام شده نیز تأثیر پارامترهایی نظیر توزیع نانولولههای کربنی، ضخامت و طول به شعاع پوسته، شرایط مرزی و تغییر کسر حجمی نانولولهها بر جابهجایی شعاعی پوسته و منتجههای تنش و لنگر بررسی شده است. برخی از نتایج بهدست آمده حاکی از این است که با افزایش کسر حجمی نانولولههای کربنی برای پوسته با لبههای مرزی ساده و گیردار چیدمان O و UD بهترتیب بیشترین و کمترین درصد کاهش خیز را خواهند داشت.
زهرا باروئی، مهرداد جبارزاده،
دوره ۳۹، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده
در این مقاله، تحلیل خمش غیرخطی نانوصفحات دایروی سوراخدار به کمک تئوری الاستیسیته سهبعدی و تنش کوپل اصلاح شده، بررسی شده است. به این منظور معادلات تعادل با در نظر گرفتن عبارتهای غیرخطی کرنش به روش حداقل انرژی پتانسیل محاسبه و به روش عددی نیمهتحلیلی چندجملهای حل شده است. طبق بررسیهای انجام شده، تاکنون، تحقیقی که در آن به روش الاستیسیته سهبعدی تمام شرایط مرزی به روش عددی محاسبه شده باشند، ملاحظه نشد. بهطور معمول، تحقیقات در زمینه الاستیسیته سهبعدی یا بهصورت المان محدود بوده و یا اکثراً فقط برای شرط مرزی مفصلی انجام شده است. در این تحقیق، برای اولین مرتبه، تحلیل غیرخطی خمش به کمک الاستیسیته سهبعدی برای انواع شرط مرزی ارائه شده است. همچنین، به کمک تئوری تنش کوپل اصلاح شده، نتایج در مقیاس نانو بررسی شده است. در ادامه، ضمن اعتبارسنجی نتایج، بررسی تغییرات خیز نسبت به پارامتر مقیاس برای انواع شرط مرزی، اثر تغییر پارامتر مقیاس در ضخامتهای مختلف و اثر پارامتر مقیاس بر نتایج خطی و غیرخطی بررسی شده است.
محمد هاشمیان، مهرداد جبارزاده،
دوره ۴۰، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
در این مقاله، خمش غیرخطی میکرو/ نانوصفحه مدرج تابعی مستطیلی و قطاعی، با استفاده از تئوری تنش کوپل اصلاح شده، بررسی شده است. بدینمنظور، ضمن استفاده از یک تئوری مرتبه بالای برشی اصلاح شده و کرنشهای غیرخطی و فرضیات فون کارمن، معادلات تعادل و شرایط مرزی حاکم توسط روش اصل حداقل انرژی پتانسیل برای صفحات مستطیلی و قطاعی محاسبه و ارائه شده و با استفاده از روش عددی درونیابی نیمه تحلیلی حل شده است. از مزایای تئوری تغییر شکل برشی استفاده شده، آن است که ضمن برطرف کردن نواقص تئوریهای مرتبه بالای برشی، میتوان از آن پاسخ تئوریهای مرتبه اول و سوم برشی را نیز استخراج و نتایج را با یکدیگر مقایسه کرد. در ادامه، ضمن بررسی مزایای این تئوری، نتایج با دیگر تحقیقات اعتبارسنجی شده است و ضمن بررسی مقایسه انواع تئوریها با یکدیگر، در انتها اثرات پارامترهای مقیاس طول، انواع شرایط مرزی، ضریب تابع توزیع توانی و ابعاد هندسی بررسی شده است.