۶ نتیجه برای ستون
محمدرضایی پژند و صفا پیمان،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۱ )
چکیده
درباره ضریب طول مؤثر ستون در قابهای خورجینی سخن به میان می آید. برای محاسبۀ این ضریب، یک شیوۀ تقریبی با دقت مناسب پیشنهاد خواهد شد. از سوی دیگر، با بهره جویی از روش تحلیلی دقیق، طول مؤثر ستون در چند قاب خورجینی پیدا می شود و نتیجه با پاسخ فن پیشنهادی مقایسه می شود. این قیاس نشانگر درستی رابطه سازی پیشنهادی و دقت مناسب آن است. باید آگاه بود، روش پیشنهادی مشابه راهکار ژولین و لورنس است، با این تفاوت که شیوۀ پیشنهادی برای قابهای خورجینی به کار می رود و آن دیگری برای قابهای صلب مناسب است.
واژگان کلیدی: قاب خورجینی، طول مؤثر، بار انشعاب، سختی دورانی، تحلیل ماتریسی، ضریب ستون.
محمدرضا بنان و علی فولادی،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۲ )
چکیده
در این مقاله عنصر جایگزین۱ با دوازده درجه آزادی برای تحلیل ستونهای مشبک ارائه شده است. درایههای ماتریس سختی عنصر جایگزین به نحوی محاسبه شدهاند که رفتار این عنصر با یک مدل مرجع۲ یکسان باشد. مدل مرجع برای ستون مشبک با استفاده از تعداد بسیار زیادی اجزای سه بعدی۳ ساخته شده است. برای محاسبه لنگر اینرسی و ضریب برشی در خمش حول محور عمود بر بستهای افقی۴ یک مدل اجزای محدود متشکل از فقط اجزای تیری پیشنهاد شده است. برای سایر پارامترهای عنصر جایگزین یک مجموعه روابط به دست آمدهاند.
یک برنامه اجزای محدود جامع برای تحلیل قابهای سه بعدی با ستونهای مشبک و تبدیل آنها به عناصر جایگزین نوشته و ارائه شده است. سپس در حالت خطی با درنظر گرفتن تغییر شکلهای برشی یک مجموعه روابط تقریبی برای تعیین پارامترهای معادل ستون مشبک براساس خصوصیات هندسی آن ارائه شده است. در انتها چند مثال برای نشان دادن میزان دقت و کارایی مدل پیشنهادی۵ در کاهش حجم محاسبات ارائه شده است.
واژگان کلیدی : اجزای محدود، عنصر جایگزین، ستون مشبک، تغییر فرمهای برشی، قابهای سهبعدی
جلیل عمادی،
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۴ )
چکیده
مقاطع فولادی پرشده با بتن به دلیل عملکرد مناسب در برابر بارهای لرزهای و اقتصادی بودنشان دامنه کاربرد فراوانی را در سازههای مهندسی عمران به خود اختصاص دادهاند.
در این تحقیق ابتدا به صورت تحلیلی، رفتار ستونهای مختلط بر اساس برخی تحقیقات نظری و آزمایشات از قبل انجام شده بررسی شده، سپس به بررسی رفتار غیر خطی مدل سه بعدی مقاطع فولادی جدار نازک پر شده با بتن توسط روش اجزای محدود پرداخته و با مقایسه نتایج حاصله از روش اجزای محدود با نتایج تحقیقات آزمایشگاهی، مدل اجزای محدود کالیبره شده است. پس از اطمینان از صحت عملکرد مدل اجزای محدود، از آن برای بررسی نمونههایی که از آنها مدل آزمایشگاهی انجام نشده استفاده شده است. نتایج حاصل ازتحلیل با نتایج حاصل از روش طرح LRFD مقایسه شده تا عملکرد این روش مشخص شود.با توجه به کاربرد روزافزون مصالح با مقاومت بالا در طراحی و اجرای سازهها، اثرات افزایش مقاومت فولاد و بتن وتغییرات ضخامت جداره فولادی در عملکرداین ستونها مورد بررسی قرار گرفته است. در مدل کردن ستون از المان مکعبی برای هسته بتنی، المان پوسته برای پروفیل فولادی و همچنین از المان تماسی بین هسته و پوسته برای در نظر گرفتن پیوستگی بین فولاد و بتن استفاده شده است. همچنین برای در نظر گرفتن خواص غیر خطی از مدل سخت شوندگی سینماتیکی در تحلیل استفاده شده است
مرتضی شیخی و حسن حاجیکاظمی،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده
پوشش ستونهای بتنی با ورقهای فولادی یکی از روشهای مناسب مقاوم سازی این سازه هاست. با استفاده از این روش، ضمن افزایش مقاومت محوری و خمشی و برشی ستون، شکل پذیری آن نیز بهبود مییابد. در این پژوهش، با بررسی اثرات محصورشدگی بتن توسط خاموتها و یا ورقهای فولادی تقویتی پیرامون آن، تغییرات منحنیاندرکنش بارمحوری- لنگرخمشی ستونها مورد مطالعه قرار میگیرد. نتایج نشان میدهد که اثرات محصورشدگی در محدوده مکانیزم رفتاری شکست مواد ستونها بهویژه بر رفتار ستونهای لاغر با بارمحوری نسبتاٌ زیاد بسیار محسوستر است.
سید مهدی زندی، امین رفیعزاده،
دوره ۳۷، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله، روش بدون شبکه توابع پایه نمایی برای شبیهسازی امواج هارمونیک تولید شده توسط موجساز پیستونی در سیال دارای سطح آزاد ارائه شده است. فرمولبندی روش ارائه شده بر اساس رویکرد اویلری- لاگرانژی مخلوط و مبتنی بر پتانسیل سرعت است. در روش بدون شبکه توابع پایه نمایی برای گسستهسازی دامنه حل فقط از تعدادی نقطه روی مرزهای سیال استفاده میشود. با توجه به استفاده از الگوریتم اویلری- لاگرانژی مخلوط، بهمنظور بههنگامسازی هندسه حل در طی زمان، نقاط سطح آزاد فقط در راستای قائم جابهجا میشود. برای جلوگیری از برگشت امواج به داخل دامنه، در انتهای کانال موج از میرایی مصنوعی استفاده شده است. با استفاده از روش بدون شبکه ارائه شده، امواج غیرخطی با دامنه بزرگ شبیهسازی و نتایج با دیگر روشها مقایسه شده است. روش حاضر با وجود هزینه اندک محاسباتی از دقت مطلوبی برخوردار است<span lang="FA" style="letter-spacing: -۰,۳pt; font-family:;" dir="RTL" yes;"="" en-us;="" roman";="" new="" "times="" ۱۱pt;="" lotus";="" b="" fa;="" bold";="" roman="">.
فاطمه حیدر قیطاقی، محمد حسین قدیری راد، مجید کاظمی،
دوره ۴۰، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده
استفاده از اعضای سازهای نامنشوری برای بهینهسازی هزینه و مقاومت در حال افزایش است. در شرایط یکسان، مقاطع اعضا در سازههای فولادی نازکتر از سازههای بتنی است، بنابراین تحلیل کمانشی در سازههای فولادی از اهمیت بیشتری برخوردار است. تعیین بار بحرانی ستونهایی که ممان اینرسی در طول آنها متغیر است با استفاده از روش تحلیلی، زمان زیادی از کاربر میگیرد. در این مقاله تحلیل کمانشی ستونهای نامنشوری فولادی با ممان اینرسی متغیر در طول ستون با بهرهجویی از روش بدون شبکه پتروف-گالرکین انجام شده است. در این روش نیازی به شبکهبندی مسئله نیست و با توزیع تعدادی گره به صورت منظم یا نامنظم، دامنه و مرزهای مسئله مشخص میشود. تغییرات ممان اینرسی در طول ستون با استفاده از یک تابع توانی با ضریب نامنشوری و توان متغیر مدلسازی شده است. برای گسستهسازی معادلات دیفرانسیل حاکم بر رفتار کمانشی ستونها، از تابع درونیاب شعاعی و برای برقراری شرایط مرزی ستون از روش جریمه (پنالتی) استفاده شده است. مقایسه نتایج عددی روش پیشنهادی با نتایج روشهای تحلیلی نشان میدهد که روش بدون شبکه در محاسبه بار کمانشی ستونهای نامنشوری، از دقت بسیار بالایی برخوردار است. در ادامه، به کمانش ستونهای ماهیچهای با بار محوری متغیر در طول ستون بهعنوان یک نمونه ستون پرکاربرد در مهندسی عمران برای نشان دادن کارایی روش پیشنهادی پرداخته شده است. در پایان، اثر پارامترهای مختلف از جمله غیریکنواخت بودن بار و نحوه تغییرات تدریجی ممان اینرسی در طول ستون، روی بار کمانشی ستون بررسی شده است.