۹ نتیجه برای شبکه عصبی
شادرخ سماوی، ولی اله طحانی وپژمان خدیوی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۸۰ )
چکیده
مسیریابی ، یکی از اساسیترین قسمتهای یک سیستم چندپردازنده مبتنی بر مبادله پیام است و تاثیر زیادی بر بازدهی سیستم دارد . الگوریتمهای مسیریابی عصبی موجود که اساسا برای شبکههای رایانهای تدوین شدهاند ، تعداد نرونهای زیادی را استفاده میکنند . این در حالی است که با توجه به توپولوژیهای خاصی که در سیستمهای چند رایانه استفاده میشود ، میتوان تعداد نرونهای شبکه عصبی را کاهش داد . در این مقاله ، یک شبکه عصبی برگشتی جدید که از تعداد کمی نرون استفاده میکند معرفی شده و سپس کارایی این شبکه عصبی پیشنهادی برای مسیریابی در یک شبکه اتصالات توری مورد بررسی قرار میگیرد.
واژگان کلیدی : مسیریابی ، سیستمهای چند رایانه، شبکه عصبی برگشتی ، شبکه توری
محمداسماعیل همدانی گلشن، حسن قوجه بکلو و حسین سیفی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۸۰ )
چکیده
یافتن بخشی از سیستم قدرت که به فروپاشی نزدیک میشود، یکی از اهداف تحلیل پایداری ولتاژ است. این بخش که ناحیه ضعیف۱ از نظر پایداری ولتاژ نامیده میشود، یک ناحیه کنترل ولتاژ۲ است. تعیین این ناحیه و نواحی کنترل ولتاژ مجاورش، از اهمیت خاصی در بهبود پایداری ولتاژ برخوردار است.
تعیین ناحیه ضعیف ولتاژ برای طراحی به هنگام کنترل تصحیحی۳ نیازمند روشی به اندازه کافی سریع و دقیق است. به این منظور در این مقاله با اختصاص بردارهایی به هر باس سیستم قدرت که وضعیت این باسها را از نظر پایداری ولتاژ منعکس میکنند و با استفاده از روشهای دستهبندی همچون شبکه عصبی کوهنن۴، الگوریتم C-Means فازی۵ و الگوریتم کوهنن فازی۶، نواحی کنترل ولتاژ سیستم قدرت در هر شرایط کاری تعیین میشود. همچنین مزایای روش پیشنهادی نسبت به روشهای مرسوم همچون تعیین همزمان باسهای PQ و PV متعلق به ناحیه ضعیف، تعیین ناحیه ضعیف بدون نیاز به مدل سیستم و تعیین ناحیه ضعیف در همه شرایط سیستم اعم از نزدیک بودن یا دور بودن به نقطه ناپایداری نشان داده میشود. به علاوه با مقایسه نتایج حاصل از به کارگیری این روشهای دستهبندی مشاهده میشود که شبکه عصبی کوهنن با توپولوژی دوبعدی از نظر آسانی به کارگیری و دقت نتایج حاصل ابزار مناسبی برای تقسیم سیستم قدرت به نواحی کنترل ولتاژ است و بر روشهای C-Means فازی و کوهنن فازی برتری است.
واژگان کلیدی : پایداری ولتاژ، ناحیه ضعیف ولتاژ، ناحیه کنترل ولتاژ، کنترل تصحیحی، دستهبندی الگو، شبکه عصبی کوهنن، الگوریتم
C-Means فازی، الگوریتم کوهنن فازی.
سید محسن حائری، ناصر ساداتی و رضا مهین روستا،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۸۰ )
چکیده
در این مقاله رفتار خاکهای رسی تحت آزمایش سهمحوری با استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی۱ مورد مطالعه قرار گرفته است. در این راستا مدلهایی تهیه شد تا رفتار تنش – کرنش رسها را در شرایط زهکشی نشده پیشبینی کند. مزیت مدلهای تهیه شده در این است که پارامترهای سادهای نظیر مشخصات فیزیکی خاک همچون حدود اتربرگ، رطوبت خاک، درصد ریزدانه و غیره برای مدل کردن رفتار تنش کرنش خاکهای رسی در آزمایش سهمحوری به کار گرفته شده است، بدون آنکه به انجام آزمایشات وقتگیر و دقیق سهمحوری نیاز باشد.
نتایج مدل به کار گرفته شده نشان میدهد که شبکه عصبی یک ابزار مناسب برای مدلسازی رفتار تنش – کرنش خاکهای رسی با استفاده از مشخصات ساده فیزیکی این خاکهاست.
واژگان کلیدی : خاک رس، آزمایش سه محوری زهکشی نشده، شبکه عصبی مصنوعی، تنش-کرنش، فشار آب حفرهای، مقاومت برشی
حسین ایزدان، سید عبدالکریم حسینی و محمدرضا آشوری، ،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده
در این پژوهش کالیبراسیون رنگی اسکنر با استفاده از شبکه عصبی پرسپترون با سهلایهو چهارلایه و الگوریتـم آمـوزش پسانتشار خطا برای پارچه های پلیاستر رنگی انجام شد. نتایج نشان میدهد که اگر نمونههای آموزشی بهصورت تصادفی انتخاب شوند، جوابهای مناسبی به دست نمیآید. لیکن استفاده از نمونههای آموزشی انتخابی برای مشخصه های L*a*b* یا RGB منجر به جوابهای مناسب میشود. هرچند نتایج نمونههای انتخابی از L*a*b* بهتر است.همچنین اختلاف رنگ بین XYZ محاسباتی و XYZ واقعی برای نمونههای مجهول نه تنها با نتایج روش رگرسیون با چند جمله ایهای مختلف قابل مقایسه است بلکه نسبت به تحقیقات قبلی انجام شده در زمینه کالیبراسیون رنگی اسکنر با استفاده از شبکه عصبی نتایج بهتری را نشان می دهد
تقی شهرابیفراهانی، وحید بایگی و سیداحمد لاجوردی،
دوره ۲۷، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۷ )
چکیده
یکی از موارد پیچیده و در عین حال مهم در مطالعات خوردگی تنشی آلیاژها، تعیین وقوع یا عدم وقوع خوردگی تنشی و تعیین زمان شکست آن است. علیرغم انجام تحقیقات وسیع در این زمینه، هنوز فرمولبندی یا روش مطمئنی برای تخمین وقوع خوردگی تنشی و همچنین تعیین زمان شکست در اثر خوردگی تنشی ارائه نشده است. در این مقاله، توانایی شبکههای عصبی مصنوعی در تعیین زمان شکست فولاد زنگ نزن آستنیتی ۳۰۴ بر اثر خوردگی تنشی در محیطهای آبی کلریدی داغ به همراه تحلیل حساسیت پارامترهای کلیدی ارائه شده است. پارامترهایی که در این تحقیق به عنوان ورودی شبکه عصبی مصنوعی مورد بررسی قرار گرفته اند شامل دما، غلظت کلر و میزان تنش اعمالی است. همچنین از زمان شکست نیز به عنوان پارامتر خروجی و معیار کلیدی در ارزیابی پارامترهای اثرگذار استفاده شد. راندمان آماری این شبکه میانگین سه مجموعه آموزش و آزمایش است. همچنین برای آزمایش شبکه از دادههایی استفاده شد که جزء دادههای آموزشی نبودند. نتایج حاصل از خروجی شبکه نشان داد که مدل پیشنهادی توانایی پیش بینی زمان شکست را با واریانس ۷۴٪ از دادههای واقعی داراست.
کاظم شاکری، محتشم محبی، قربان علیزاده،
دوره ۳۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
از آنجاییکه جهت طراحی بهینه میراگرجرمی هماهنگ شده در سازه های غیرخطی تحت اثر زلزله روابط ریاضی مشخصی وجود ندارد؛ استفاده از روشهای بهینه سازی عددی در سالهای اخیر رواج یافته است. در روشهای عددی، بهینه سازی پارامترهای میراگر تحت اثر یک زلزله مشخص صورت می گیرد و با تغییر مشخصات زلزله ورودی، کارائی میراگر تغییر می کند. برای رفع این مشکل، در این مقاله با استفاده از روش الگوریتم ژنتیک و شبکه عصبی مصنوعی روش جدیدی ارائه گردیده که در آن اثرات هفت زلزله سازگار با شرایط زمین ساختی منطقه در بهینه سازی پارامترهای میراگر همزمان لحاظ می شود. روش پیشنهادی در یک سازه نمونه بهکار رفته و نتایج حاکی از موفقیت آن در کاهش متوسط ماکزیمم پاسخ حاصل از هفت زلزله است.
هادی کلانی، علیرضا اکبرزاده توتونچی، سحر مقیمی، ناهید خوشرفتار،
دوره ۳۵، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در سالهای اخیر تلاشهای زیادی برای کاهش زمان تحلیل سینماتیک مستقیم روباتهای موازی صورت گرفته است. این مقاله با سینماتیک روبات موازی شروع میشود و سپس با استفاده از الگوریتم پیشنهادی برای سینماتیک مستقیم روبات به پایان میرسد. در این مطالعه برای افزایش دقت و سرعت الگوریتمهای عددی در سینماتیک روباتهای موازی، ترکیب شبکههای عصبی مصنوعی و یک تکنیک عددی مرتبه ۳، پیشنهاد شده است. در ابتدا با استفاده از شبکههای عصبی یک پاسخ تقریبی از مسأله سینماتیک مستقیم روبات ایجاد میشود. این پاسخ تقریبی بهعنوان حدس اولیۀ روش عددی نیوتن- رافسون با مرتبه ۳ درنظر گرفته میشود. سپس برای بررسی عملکرد و کارایی روش پیشنهادی در این مقاله، روبات موازی استوارت- گوف اختیار شده است. نتایج نشان میدهند که جایگزینی روش نیوتن- رافسون با روش مرتبه ۳ باعث کاهش تعداد تکرارهای لازم برای رسیدن به دقت موردنظر و درنتیجه کاهش زمان تحلیل سینماتیک مستقیم روبات میشود. در انتها از روبات استوارت برای شبیهساز حرکت آرواره استفاده شده است. الگوریتم جدید پیشنهاد شده در این مقاله را میتوان برای حل سینماتیک مستقیم هر نوع روبات سری یا موازی دیگر نیز استفاده کرد.
بهزاد صادقیان، مسعود عطاپور، ابوذر طاهریزاده،
دوره ۳۶، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی از روشهای بسیار کاربردی در اتصال فلزات غیرمشابه است. در این پژوهش به شبیهسازی توزیع حرارت در جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی اتصال غیرمشابه فولاد زنگنزن ۳۰۴ به آلیاژ آلومینیوم ۵۰۸۳ با استفاده از روش المان محدود پرداخته شده است. حل حرارتی برای این مسئله از دو روش حل حالت پایدار و نیز حل حالت گذرا استفاده شده و دو روش با یکدیگر مقایسه شدهاند. قابل ذکر است که، بهمنظور اعتبارسنجی مدل، ورقهای فولاد زنگنزن و آلومینیوم آمادهسازی شده و جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی صورت گرفته است. بهعلاوه با بهکار بردن ترموکوپل بر قطعات، تاریخچه دمایی نقاط حین جوشکاری برای دو فلز بهدست آمد. پس از آن، نتایج حاصل از شبیهسازی حرارتی با نتایج آزمایشگاهی حاصل از جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی این اتصال مقایسه و اعتبارسنجی شد. در پایان با ساخت یک مدل شبکه عصبی، تأثیر پارامترهای ورودی فرایند جوشکاری بر حداکثر دمای زیر ابزار بررسی شد.
امین رضا نقره آبادی، رضا میرزایی، محمد قلم باز،
دوره ۳۸، شماره ۱ - ( ۵-۱۳۹۸ )
چکیده
رفتار بسیاری از سیالات را میتو راههای زیادی برای حل معادلات دیفرانسیل وجود دارد که شامل روشهای تحلیلی و عددی میشود. با این وجود حل بسیاری از معادلات دیفرانسیل مرتبه بالای بد وضع هنوز یک چالش اساسی بهشمار میآید. معادلات دیفرانسیل حاکم بر نانوسیالات ویسکوالاستیک در مرزهای سیستم بهطور عمومی بد وضع بوده و حل عددی آنها با چالشهای جدی مواجه است. از طرفی وجود نانوذرات در ابعاد بسیار ریز (زیر ۱۰۰ نانومتر) باعث ایجاد پدیدههای انتقال حرارت و جرم جدید شده که بر پیچیدگی رفتار نانوسیالات ویسکوالاستیک میافزاید. بنابراین، ایجاد و یا گسترش روشهای تحلیلی یا نیمهایجاد و یا گسترش روشهای تحلیلی یا نیمهتحلیلی برای حل معادلات حاکم بر این نوع نانوسیالات امری ضروری است. در پژوهش حاضر، در یک ایده جدید و با استفاده از روشهای بهینهسازی هوشمند، روش جدیدی برای حل معادلات دیفرانسیل حاکم بر نانوسیالات ویسکوالاستیک ارائه شده است. با استفاده از بهینهسازی هوشمند سعی بر آن است تا با تغییر یک ایده ابتدایی بهسوی جواب بهینه حرکت کرد که هم معادلات حاکم و هم شرایط مرزی را بهخوبی ارضا کند. نتایج بهدست آمده حاکی از توانایی و دقت بسیار خوب روش ارائه شده در حل معادلات دیفرانسیل مرتبه بالای حاکم بر نانوسیالات ویسکوالاستیک است.