۳ نتیجه برای محفظه
بهزاد قاسمی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۱ )
چکیده
در این مقاله انتقال گرمای جابه جایی توأم آزاد و اجباری در یک محفظه با مقطع مربعی به روش عددی بررسی شده است. محفظه از یک دیوارۀ تحت تابش یکنواخت گرما بود و توسط جریان یکنواخت خارجی تهویه می شود. این جریان از طرف دیواره گرم وارد شده و از دیواره مقابل خارج می شود. به کمک حل معادلات دو بعدی پیوستگی، ممنتوم و انرژی، میدانهای سرعت و دما و میزان انتقال گرما پیش بینی شده است. بررسیها به ازای عدد رینولدز ثابت، Re=۱۰۰، و اعداد ریلی در محدودۀ ۰≤Ra≤۱۰۷ در حالت دایم انجام شده اس. نتایج در ابتدا برای محفظه ای با نسبت طول به ارتفاع ثابت، AR=۲، برای چهار موقعیت ورود و خروج جریان اجباری ارائه شده است. سپس برای یک وضعیت معین ورودی و خروجی نتایج برای محفظه هایی با نسبت طول به ارتفاع۱۰/۰، ۲۵/۰، ۱، ۴ و ۱۰ مقایسه شده است. نتایج نشان دهندۀ اثر ضعیف جابه جایی آزاد در انتقال گرما درون محفظه هایی است که مجاری ورود و خروج جریان در پایین محفظه بوده و یا نسبت طول به ارتفاع آنها کمتر از یک باشد. این بررسی برای هوا با عدد پرانتل ۷۱/۰ انجام شده است. نتایج عددی به دست آمده در پاره ای موارد با نتایج دیگران مقایسه شده است.
واژگان کلیدی: جابه جایی، آزاد، اجباری، محفظه، ریلی، تهویه
احمد صابونچی و سعید خردمند،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده
مقاله حاضر، گزارشی از حل عددی یک نوع محفظه احتراق توربین گاز، برای بررسی اثرتغییر هندسه محفظه است. سعی شده اثـرات این تغییر در پارامترهای اساسی محفظه مورد توجه قرار گیرد. برای نیل به این هدف هر دو شکل اولیه و تغییر یافته محفظه احتراق بهوسیله یک مدلسازی عددی سه بعدی شبیه سازی ونتایج آنها با یکدیگر مقایسه و در نهایت موجه یا ناموجه بودن آن تغییر بررسی شده است. برای مدلسازی اغتشاشات از مدل ۱ و برای محاسبه نرخ واکنش از مدل اتلاف گردابی استفاده شده است. اثر تشعشع با حل یک معادله انتقال به طور مجزا در نظر گرفته شده است. مدل DO برای به دست آوردن شدت تشعشع به کار گرفته شده است.
محمد نعمتی، محمد سفید، محمد صالح برقی جهرمی، رامین جهانگیری،
دوره ۴۰، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده
در کار حاضر اثر میدان مغناطیسی، تغییرات زاویه تمایل محفظه و شکل نانوذره بر میدان جریان و انتقال حرارت جابهجایی طبیعی نانوسیال آب- آلومینا با وجود تولید/ جذب حرارت یکنواخت درون محفظه ربع دایرهای شکل به روش شبکه بولتزمن بررسی شده است. دیواره منحنی و دیوارههای مورب محفظه بهترتیب در دمای ثابت سرد و گرم قرار دارند. کسر حجمی نانوذره، صفر، ۰/۰۲ و ۰/۰۴، عدد هارتمن صفر، ۱۵، ۳۰، ۴۵ و ۶۰، ضریب تولید/ جذب حرارت ۵-، صفر و ۵+ و زاویه تمایل ۴۵، ۱۳۵ و ۲۲۵ درجه، در نظر گرفته شدهاند. دقت بالای نتایج حاصل شده در مقایسه با مطالعات قبلی، درستی برنامه نوشته شده به زبان فرترن را تایید کرد. نتایج نشان میدهد در تمامی حالات، افزایش عدد هارتمن منجر به کاهش سرعت و قدرت جریان سیال درون محفظه میشود که این تأثیر برای در زاویه ۲۲۵ درجه، کمترین است. همچنین افزایش قدرت میدان مغناطیسی بهطور میانگین منجر به کاهش ۲۸ ، ۲۳ و ۷ درصدی عدد ناسلت متوسط بهترتیب برای زوایای ۴۵، ۱۳۵ و ۲۲۵ درجه میشود. ضریب تولید/ جذب حرارت پارامتر تعیین کنندهای بر میزان اثربخشی میدان مغناطیسی و افزودن نانوذرات است. بهطور میانگین، تولید حرارت منجر به کاهش ۷۱، ۹۸ و ۱۴۵ درصدی عدد ناسلت متوسط بهترتیب برای زوایای ۴۵، ۱۳۵ و ۲۲۵ درجه میشود. در حالت کلی کمترین مقدار عدد ناسلت متوسط مربوط به زاویه ۲۲۵ درجه است ولی تأثیر افزودن نانوذرات در افزایش عدد ناسلت متوسط در این زاویه، بیشترین است. عموماً افزایش درصد نانوذره، بهطور میانگین منجر به افزایش ۱۲ درصدی عدد ناسلت متوسط میشود. تأثیر شکل نانوذرات با افزایش کسر حجمی مشهودتر است. بیشترین مقدار انتقال حرارت مربوط به نانوذره استوانهای شکل بوده که در این حالت عدد ناسلت متوسط بهطور میانگین در حدود ۶ درصد بیشتر از حالت کروی است.