۳ نتیجه برای مونت کارلو
علی حیدری، بهرام ثقفیان و رضا مکنون،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۳ )
چکیده
عدم قطعیت پارامترهای بارش ـ رواناب نقش مهمی در شبیه سازی هیدروگراف سیلاب دارد. در مقاله حاضر ارزیابی عدم قطعیتها با استفاده از روش مونت کارلو در حوزه قره سو واقع در حوزه کرخه بررسی می گردد. برای شــبیه سازی حوزه از مدل توزیعی ـ مفهـومی موسوم به مادکلارک استفاده گردید که در آن شبیه سازی بارش ـ رواناب در گستره یک شبکه مربعی حوزه انجام میشود و سپس هیدروگراف خروجی حوزه از ترکیب رواناب سطحی مربعات شبکه حاصل میشود. به کارگیری روش مونت کارلو برای تحلیل عدم قطعیت پارامترها، منجر به تعیین محدوده مناسب تغییرات پارامترها شد که دامنه حاصله بستگی به معیارهای نیکویی برازش داشت. نتایج معیارهای مختلف نیکویی برازش۱ در این مقاله مورد بحث قرار میگیرد و بهبود شبیه سازی بخش اوج هیدروگراف با اعمال اثر وزنی در دبی اوج ارزیابی میشود.
محمدفرزان صباحی، محمود مدرسهاشمی و عباس شیخی، ،
دوره ۲۷، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۷ )
چکیده
در این مقاله آشکارسازی با استفاده از روشهای عددی مبتنی بر نمونه برداری مونت کارلو بررسی شده است. در این روشها با استفاده از تولید اعداد تصادفی عملیات تخمین پارامترهای نامعلوم و یا محاسبه آماره آشکار ساز انجام میپذیرد. بهعنوان نمونه دو آشکار ساز بر مبنای روش نمونه برداری اهمیتی۱ ارایه میشود. در این آشکار سازها،که آن را آشکار ساز ذرهای۲ مینامیم، با استفاده از تولید اعداد تصادفی اقدام به محاسبه تقریبی نسبت درستنمایی با استفاده از تخمین پارامترهای نامعلوم (شبیه GLRT) و یاانتگرالگیری روی پارامترهای نامعلوم (شبیه AALR) میکنیم. روشهای ارائه شده،با توجه به طبیعت عددی آنها، قابل اعمال به طیف وسیعی از مسایل آشکار سازی و بهخصوص مسائلی که روشهای تحلیلی برای آنها وجود ندارد خواهد بود. نتایج شبیه سازی در چندین حالت مختلف نشان دهنده این است که در حالاتی که روش GLRT قابل اعمال است، آشکارساز پیشنهادی عملکرد قابل رقابتی دارد. از طرف دیگر آشکارساز پیشنهادی به بسیاری از مسائل که در آنها تخمین ML پارامترها موجود نبوده و یا توزیع پیشین آنها مشخص است، قابل اعمال است.
امین پنجه باشی نقش، کاوه اسماعیلی ترکانپوری،
دوره ۴۰، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده
یکی از روشهای جدید برای تأمین انرژی سیستمهای الکتریکی کم مصرف، استفاده از انرژی مکانیکی ارتعاشات سازهها است. در این روش با استفاده از مبدل پیزوالکتریک، انرژی ناشی از ارتعاشات به الکتریسته تبدیل میشود. مزیت این روش عدم نیاز به تعویض یا شارژ باتری وسیله الکتریکی است. در این مقاله به بررسی برداشت انرژی توسط یک تیر یکسر گیردار ساخته شده از جنس مواد هدفمند با لایه پیزوالکتریک پرداخته شده است. مدلسازی ریاضی سیستم ارائه شده و معادلات کوپل دینامیکی ارتعاش سیستم و ولتاژ تولید شده توسط پیزو الکتریکها استخراج میشود و سپس تأثیر پارامترهای برادشتکننده روی توان تولیدی مطالعه میشود. با توجه بهوجود نامعینی در پارامترهای سیستم برداشتکننده انرژی، برای اولین بار تأثیر نامعینیها روی مقدار انرژی تولیدشده بهصورت آماری با استفاده از روش مونت- کارلو بررسی میشوند. نتایج حاکی از این است هرچند میزان توان قابل استحصال در فرکانس طبیعی اول بهمراتب بیشتر از سایر فرکانسها است ولی در حوالی فرکانس طبیعی اول تأثیر نامعینی در سیستم افزایش پیدا کرده و قابلیت اطمینان برداشتکننده کاهش پیدا میکند.