۳ نتیجه برای میدان مغناطیسی
محمد فلسفی، هادی کارگر شریف آباد،
دوره ۳۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
در این پژوهش بررسی عددی انتقال حرارت جابه جایی اجباری فروسیال در داخل یک لوله مسی مدور تحت یک میدان مغناطیسی متناوب انجام شده است. جریان از یک لوله تحت شار حرارتی یکنواخت و با رژیم آرام عبور می کند. شدت بخشیدن به انتقال ذرات و آشفتگی در لایه مرزی با استفاده از اثر میدان مغناطیسی بر روی نانوذرات به منظور افزایش انتقال حرارت بیشتر، هدف اصلی بوده است. رژیم ها ی همرفت پیچیده ناشی از فعل و انفعالات میان نانوذرات مغناطیسی تحت شرایط مختلف مورد مطالعه قرار گرفتند. فرآیند انتقال حرارت با غلظ ت ها و حجم های مختلف، تحت فرکانس های مختلف میدان مغناطیسی بررسی شدهاند. ضریب انتقال حرارت جابه جایی آب مقطر و فروسیال محاسبه و تحت شرایط مختلف با یکدیگر مقایسه شدهاند. اثر میدان مغناطیسی بر ضریب انتقال حرارت جابه جایی در درصدهای حجمی و اعداد ر ینولدز مختلف مورد بررسی قرار گرفتند. افزایش فرکانس میدان مغناطیسی متناوب و کسر حجمی، به افزایش بهتر انتقال حرارت منجر شده است. میدان مغناطیسی در اعداد رینولدز کم، تأثیر بیشتری را نشان داده است. هماهنگی خوبی بین نتایج حل عددی و دادههای تجربی وجود دارد و حداکثر خطای روش عددی انجام شده کمتر از ۱۰ % بوده است .
محمد نعمتی، محمد سفید، محمد صالح برقی جهرمی، رامین جهانگیری،
دوره ۴۰، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده
در کار حاضر اثر میدان مغناطیسی، تغییرات زاویه تمایل محفظه و شکل نانوذره بر میدان جریان و انتقال حرارت جابهجایی طبیعی نانوسیال آب- آلومینا با وجود تولید/ جذب حرارت یکنواخت درون محفظه ربع دایرهای شکل به روش شبکه بولتزمن بررسی شده است. دیواره منحنی و دیوارههای مورب محفظه بهترتیب در دمای ثابت سرد و گرم قرار دارند. کسر حجمی نانوذره، صفر، ۰/۰۲ و ۰/۰۴، عدد هارتمن صفر، ۱۵، ۳۰، ۴۵ و ۶۰، ضریب تولید/ جذب حرارت ۵-، صفر و ۵+ و زاویه تمایل ۴۵، ۱۳۵ و ۲۲۵ درجه، در نظر گرفته شدهاند. دقت بالای نتایج حاصل شده در مقایسه با مطالعات قبلی، درستی برنامه نوشته شده به زبان فرترن را تایید کرد. نتایج نشان میدهد در تمامی حالات، افزایش عدد هارتمن منجر به کاهش سرعت و قدرت جریان سیال درون محفظه میشود که این تأثیر برای در زاویه ۲۲۵ درجه، کمترین است. همچنین افزایش قدرت میدان مغناطیسی بهطور میانگین منجر به کاهش ۲۸ ، ۲۳ و ۷ درصدی عدد ناسلت متوسط بهترتیب برای زوایای ۴۵، ۱۳۵ و ۲۲۵ درجه میشود. ضریب تولید/ جذب حرارت پارامتر تعیین کنندهای بر میزان اثربخشی میدان مغناطیسی و افزودن نانوذرات است. بهطور میانگین، تولید حرارت منجر به کاهش ۷۱، ۹۸ و ۱۴۵ درصدی عدد ناسلت متوسط بهترتیب برای زوایای ۴۵، ۱۳۵ و ۲۲۵ درجه میشود. در حالت کلی کمترین مقدار عدد ناسلت متوسط مربوط به زاویه ۲۲۵ درجه است ولی تأثیر افزودن نانوذرات در افزایش عدد ناسلت متوسط در این زاویه، بیشترین است. عموماً افزایش درصد نانوذره، بهطور میانگین منجر به افزایش ۱۲ درصدی عدد ناسلت متوسط میشود. تأثیر شکل نانوذرات با افزایش کسر حجمی مشهودتر است. بیشترین مقدار انتقال حرارت مربوط به نانوذره استوانهای شکل بوده که در این حالت عدد ناسلت متوسط بهطور میانگین در حدود ۶ درصد بیشتر از حالت کروی است.
پرویز گیلاوند، حمیدرضا حیدری،
دوره ۴۰، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده
در این مقاله، تاثیر نانوسیال آب-اکسیدآهن (Fe۳O۴) بر انتقال حرارت یک کانال در حضور میدان مغناطیسی متغیر عمود بر جریان، با ایجاد موانع بهصورت محوری با استفاده از مدل تکفازی مخلوط مطالعه میشود. اثرات میدان مغناطیسی با نوشتن کدهایی به معادلات حاکم بر فروسیال اضافه شده و هندسه مسئله در نرمافزار Gambit ۲,۴ تولید و شبکهبندی میشود. شبکه حاصل بهصورت سهبعدی تشکیل شده و معادلات دیفرانسیل غیرخطی حاکم بر مسئله نیز براساس روش حجم محدود با کمک نرمافزار فلوئنت تحلیل میشود. همچنین اثر پارامترهایی نظیر اثر موانع در مسیر جریان، عدد بیبعد شدت میدان مغناطیسی و عدد بیبعد رینولدز بر انتقال حرارت مطالعه شده است. نتایج نشان میدهد، ایجاد موانع در مسیر جریان باعث اغتشاش در جریان سیال شده، که این اغتشاش باعث افزایش انتقال حرارت کلی میشود. همچنین اعمال میدان مغناطیسی بر نانوسیال مغناطیسی سبب نفوذ لایه مرزی خنک در قسمتهای مرکزی کانال شده و با افزایش شدت میدان مغناطیسی نفوذ این لایه نیز افزایش مییابد. در نتیجه مقدار عدد ناسلت و انتقال حرارت افزایش یافته که این بهبود انتقال حرارت و عدد ناسلت با افزایش عدد رینولدز بیشتر میشود.