۳ نتیجه برای چسبندگی
سید علی صدوق ونینی،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۲ )
چکیده
بررسی تقاضاهای تکنولوژی GSI و ULSI حاکی از نیاز ساختارهای چند لایه به کاهش زمان تأخیر انتقال علائم بین سیستمهای نیمه هادی است. این کاهش با استفاده از یک فلز هادی خوب مانند مس و یک غیر هادی کم ظرفیت تر از آنچه هم اکنون استفاده میشود مانند سیکلوتن ممکن است.در این مقاله نتایج حاصل از چسبندگی پوشش تبخیری و پراکنشی مس روی سیکلوتن ۳۰۲۲ بررسی میشود. پس از ارائه واکنشهای فصل مشترک فلز و پلیمر که رابطه مستقیم با چسبندگی دارد روشهای بهبود چسبندگی منجمله تغییر سطح پلیمر توسط پلاسمای نیتروژن ارائه میشود.
واژگان کلیدی: فلزینه کاری، سیکلوتن، چسبندگی، پلاسما، چند لایه
سعید مرتضوی،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده
مهاجرت عرضی یک قطره قابل انعطاف درجریان دو بعدی پواسل۱ در اعداد رینولدز محدود بهصورت عددی مطالعه شده است. درحالت حدی عدد رینولدز کوچک (۱<) حرکت قطره به شدت تحت تاثیر نسبت چسبندگی سیال قطره به چسبندگی سیال محیطی است. برای نسبت چسبندگی ۱۲۵/۰ یک قطره به طرف مرکز کانال حرکت میکند درحالیکه برابر نسبت ۱ بهسمت دیواره کانال حرکت میکند تا اینکه به دلیل وجود دیواره متوقف میشود. نرخ مهاجرت با افزایش تغییر شکل قطره زیاد میشود. در اعداد رینولدز بالاتر (۵۰-۵) قطره یا به یک نقطه تعادل که درحدود نصف فاصله از محورکانالتا دیوارهاست حرکت میکند که به اثر سگر- سیلبربرگ۲ معروف است ویا یک حرکت نوسانی را دنبال میکند. محل تعادل قطره بهطور ضعیفی بستگی به پارامترهای فیزیکی جریان دارد. اما طول نوسانات گذرا با افزایش عدد رینولدز یا افزایش دانسیته قطره و یا کاهش چسبندگی سیال قطره زیاد میشود. با افزایش عدد رینولدز دیده میشود که نوسانات برای همیشه باقی میمانند وهیچ حالت دائمی مشاهده نمیشود. نتایج عددی با مشاهدات تجربی تطبیق خوبی دارند بهخصوص درحالتی که قطرات به یک نقطه تعادل دائمی میرسند. بیشتر تشابهسازیها برای یک قطره دو بعدی انجام گرفته است و دو تشابهسازی نیز برای یک قطره سه بعدی انجام شده است و با نتایج دوبعدی مقایسه شدهاند.
روح ا... باقری و محمد علی گلعذار،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده
پودر پلی پروپیلن (EPD۶۰R) با روش الکترواستاتیک پاششی در دمای اتاق به سطح فولاد نشانده شد. حرارت دهی پودر پوشش داده شده در یک آون خلأ در دماها و زمانهای مختلف برای کسب پوششی یکنواخت با ضخامت متوسط ۴۷۰ میکرون انجام شد. در نهایت بر اساس نتایج حاصل، دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد، زمان ۴۵ دقیقه و فشار درون آون ۲۰۰ میلی بار برای حرارت دهی بهدست آمد. برای اصلاح ساختار شیمیایی این پلیمر، پودر حاوی نسبت وزنی مختلفی از مالئیک انیدرید به یک پراکسید (دی کیومیل پراکسید و یا ترشری بوتیل هیدروپراکسید) نیز بر سطح فولاد نشانده و پوشش یکنواختی حاصل شد. استحکام چسبندگی، مقاومت سایشی و انعطاف پذیری پوشش پلیمری با روش استاندارد ASTM برای نمونهها اندازه گیری شد. با توجه به نتایج حاصل، نمونه پوشش پلیمری تهیه شده با ۵ درصد وزنی مالئیک انیدرید و ۱/۰ درصد وزنی ترشری بوتیل هیدروپراکسید بالاترین خواص مکانیکی را نشان داد. استحکام چسبندگی و مقاومت سایشی برای بهترین نمونه پوشش پلیمری به ترتیب ۳/۱۴ کیلوگرم و ۳/۲۵۰ سانتیمتر در نیروی ۶ کیلوگرمی بود. شواهد حاصل از ترموگرامهای DSC و IR هم پیوند شیمیایی مالئیک انیدرید به پلیمر را اثبات کرد. چنین پیوندی موجب افزایش خواص مکانیکی پوشش پلیمر بر سطح فولاد میشود.