۹ نتیجه برای کامپوزیت
محمدرضا رحیمیپور، مونا معیری،
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۵ )
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی عوامل ایجاد عیوب قطعات ریختگی کامپوزیت فروتیک است که به روش درجا ساخته شدهاند، نمونهها پس از سنتز به روش درجا، به صورت گریز از مرکز در داخل قالبهای سرامیکی و فلزی ریخته شدند. بررسیهای ریز ساختاری توسط میکروسکوپ نوری OM و میکروسکوپ الکترونی روبشی SEM و رادیوگرافی با اشعه ایکس برای اطمینان ازسلامتی نمونهها انجام شد. نتایج آزمایشات نشان داد با کنترل ترکیب شیمیایی، فرایند تولید، سرعت سرد شدن و عملیات حرارتی بعدی میتوان قطعات کامپوزیت بینقصی را ساخت. همچنین با اعمال فرایند ذوب مجدد، توزیع بهتر ذرات فاز دوم و زمینه یکنواختتری ایجاد شده است.
محمد رضا طرقینژاد، مهدی صیادی و محمد محسن مشکسار،
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۵ )
چکیده
از فرایند اکستروژن گرم پودر برای تولید کامپوزیتهای زمینه آلومینیومی تقویت شده با ۵% حجمی ذرات سرامیکی Al۲O۳ و SiC استفاده شد. نمونهها در محدوده دمایی ۵۰۰ تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد و کاهش سطح مقطع ۹۰ و ۹۵ درصد اکسترود شدند. خواص محصول تولید شده با اندازهگیری استحکام، انعطافپذیری، سختی و دانسیته نمونهها مورد ارزیابی قرار گرفت. ریز ساختار و سطح شکست نمونهها نیز با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)بررسی شد. نتایج نشان دادند که فرایند اکستروژن گرم پودر موجب توزیع مناسب ذرات تقویت کننده در زمینه و دستیابی به دانسیته نزدیک به دانسیته نظری میشود. حضور ذرات تقویت کننده افزایش سختی و استحکام را به دنبال خواهد داشت. به نظر میرسد که کاهش سطح مقطع ۹۰% برای تولید نمونههای کامپوزیتی زمینه آلومینیومی با استفاده از فرایند اکستروژن گرم پودر مناسب باشد. افزایش دمای اکستروژن تا C°۶۰۰ موجب بهبود استحکام کششی نمونهها شد. نتایج نشان داد که فشار لازم برای اکستروژن نمونههای پودری تابعی از سرعت سنبه است.
محمد حسین عنایتی و مهدی صالحی،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده
ساخت و مشخصههای کامپوزیتهای زمینه آلومینیمی حاوی درصدهای حجمی مختلف ذرات ترکیب بین فلزی Ni۳Al (۴۰-۵ درصد) مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور ابتدا پودرNi۳Al با آلیاژسازی مکانیکی مخلوط پودر عناصر نیکل و آلومینیم تهیه شد. قطعات کامپوزیتی Ni۳Al-Al با روش متالوژری پودر طی دو مرحله تهیه شد. ابتدا مخلوط پودرهای آلومینیوم و Ni۳Al در فشار MPa ۵۰۰ فشرده و سپس در دمای °C۴۲۰ تحت فشار MPa ۲۵۰ به مدت ۱۰ دقیقه سینتر شدند. ریزساختار و سختی قطعات کامپوزیتی با کمک روشهای پراش پرتوایکس، میکروسکوپی الکترونی روبشی، میکروسکوپ نوری، سختی سنجی و چگالی سنجی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در قطعات کامپوزیتی تهیه شده درصد ناچیزی تخلخل وجود دارد و به علاوه توزیع ذرات فازNi۳Al در زمینه یکنواخت و همگن است. بررسیهای ساختاری نشان داد که در حین عملیات سینترینگ فاز جدیدی ناشی از واکنش بین Ni۳Al و زمینه آلومینیومی ایجاد نمیشود. قطعات کامپوزیتی تولید شده سختی بالاتری را نسبت به نمونه آلومینیم خالص داشته و میزان سختی نمونهها با افزایش درصد حجمی فاز Ni۳Al افزایش مییابد.
سعید سوختهسرایی، محمدحسین میرباقری و پرویز دوامی، ،
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۷ )
چکیده
محمداسماعیل گلمکانی، وحید ضیغمی،
دوره ۳۵، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله، رفتار کمانش صفحات کامپوزیتی تقویت شده با چیدمانهای گوناگون توزیع تابعی نانولولههای کربنی در راستای ضخامت صفحه مورد بررسی قرار گرفته است. کلیه معادلات حاکم بهصورت نموی و براساس تئوری برشی مرتبه اول صفحات و کرنشهای غیرخطی فونکارمن بهدست آمده است. بهمنظور تعیین بار بحرانی کمانش، بار محوری بهصورت نموی به صفحه اعمال میگردد و دستگاه معادلات تعادل به کمک روش آزادسازی دینامیکی برای بهدست آوردن بار بحرانی کمانش حل میشود. مطالعه پارامتری برروی اثرات کسر حجمی نانولولهها، نوع چیدمان نانولولهها، نسبت عرض به ضخامت و نسبتهای ابعادی صفحه نانوکامپوزیتی انجام شده است. نتایج بیانگر این است که استفاده از توزیع تابعی بهطور قابلتوجهی باعث افزایش بار بحرانی کمانش میشود.
محمد اسماعیل گلمکانی، الناز رحیمی،
دوره ۳۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
در این تحقیق تحلیل غیرخطی خمش متقارن محوری پوستههای استوانهای کامپوزیتی تقویت شده با توزیع تابعی نانولولههای کربنی در راستای محیطی مورد بررسی قرار میگیرد. چهار نوع توزیع برای نانولولههای کربنی در راستای ضخامت پوسته درنظر گرفته شده است، که شامل یک توزیع یکنواخت و سه نوع توزیع تابعی هستند. خواص کامپوزیت تقویت شده با نانولولههای کربنی با استفاده از قانون اصلاح شده مخلوطها تعیین شده است. معادلات حاکم براساس تئوری برشی مرتبه اول و کرنشهای غیرخطی دانل استخراج شدهاند. دستگاه معادلات غیرخطی درگیر بهدست آمده با استفاده از ترکیب روشهای عددی رهایی پویا و تفاضل محدود برای چیدمانهای مختلفی از شرایط مرزی ساده و گیردار حل شدهاند. برای نیل به این هدف از برنامه کامپیوتری فرترن استفاده شده است. بهمنظور اعتبارسنجی دقت روش حاضر، نتایج حل حاضر با مقادیر بهدست آمده از نرمافزار اجزاء محدود آباکوس و همچنین گزارشی مشابه برای حالت همسانگرد یک پوسته تابعی مقایسه شده است. مطابقت خوب بهدست آمده حاکی از صحت و دقت روش عددی بهکار رفته است. در مطالعه پارامتری انجام شده نیز تأثیر پارامترهایی نظیر توزیع نانولولههای کربنی، ضخامت و طول به شعاع پوسته، شرایط مرزی و تغییر کسر حجمی نانولولهها بر جابهجایی شعاعی پوسته و منتجههای تنش و لنگر بررسی شده است. برخی از نتایج بهدست آمده حاکی از این است که با افزایش کسر حجمی نانولولههای کربنی برای پوسته با لبههای مرزی ساده و گیردار چیدمان O و UD بهترتیب بیشترین و کمترین درصد کاهش خیز را خواهند داشت.
حجت اله تن زاده، حسین عموشاهی،
دوره ۳۷، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله به بررسی چگونگی استفاده از روش نوار محدود در تحلیل ورقهای کامپوزیت لایهای ضخیم پرداخته میشود. در این روش، از توابع مثلثاتی در جهت طولی نوارها برای شرایط مرزی مفصلی و از توابع هرمیتی و لاگرانژی در جهت عرضی استفاده شده است. تحلیل حاضر بر اساس تئوری تغییر شکل برشی مرتبه سوم ردی و تئوری زیگزاگ مرتبه بالای چو انجام شده است. از مفهوم کار مجازی برای استخراج ماتریسهای سختی و هندسی استفاده و بهکمک روش نوار محدود این ماتریسها گسستهسازی شدهاند. در ادامه به بررسی نتایج حاصل از کمانش ورقهای تکلایه و چندلایه برای انواع شرایط مرزی، نسبت ابعاد به ضخامت، نسبت مدول الاستیسیته و زاویه الیاف مختلف پرداخته میشود.
رضا کشاورزی، شهاب الدین حاتمی، شمس الدین هاشمی،
دوره ۳۹، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده
ورقهای ساخته شده از مواد کامپوزیتی چندلایه با سختی متغیر (VSCL) بهدلیل مزایایی از قبیل نسبت مقاومت و سختی به وزن بالا میتوانند کاربردهای گستردهای در شاخههای مختلف مهندسی داشته باشند. در هر لایه از این ورقها بهجای الیاف مستقیم از الیاف منحنی شکل استفاده میشود. در این مقاله تحلیل کمانش ورقهای کامپوزیت لایهای نسبتاً ضخیم با سختی متغیر به روش نوار محدود بررسی میشود. برای تحلیل کمانش، یک روش نوار محدود شبه تحلیلی مبتنی بر تئوری تغییر شکل برشی مرتبه اول بهکار گرفته میشود. در این روش، همه جابهجاییها توسط توابع شکل هارمونیکی مناسب در جهت موازی با خطوط گرهی و توابع درونیاب چندجملهای در جهت عمود بر خطوط گرهی فرض میشوند. بهمنظور توسعه روابط پایداری از روش انرژی پتانسیل حداقل استفاده میشود. با انجام این تحلیل تأثیر استفاده از الیاف منحنی شکل بهجای الیاف مستقیم در کامپوزیتهای لایهای بر بار کمانشی ورق بررسی میشود. بارهای بحرانی بهدست آمده از این تحلیل، با نتایج سایر محققین مقایسه شده و کارایی و دقت روش نوار محدود حاضر تأیید میشود. مقایسه نتایج حاصل از تحلیل این ورقها نشان میدهد که تغییر دادن شیب الیاف میتواند منجر به تفاوت قابل توجهی در پاسخ کمانشی شود. همچنین افزایش تعداد جملات توابع شکل در جهت موازی با خطوط گرهی تأثیر قابل توجهی در همگرایی نتایج مورد نظر دارد.
محمد عزیزپوریان، نیما نورمحمدی،
دوره ۴۰، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
در این مقاله تحلیل خمش ورق کامپوزیت لایهای غیرهمگن در صفحه بهصورت عددی مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به ضخامت نسبتاً زیاد، از تئوری میندلین که تغییر شکل برشی در ضخامت را بهصورت خطی در نظر میگیرد استفاده میشود. معادله دیفرانسیل حاکم بر تعادل مسئله بهصورت انتگرال وزنی ارضاء میشود. توابع پایه برای تخمین پاسخ، چند جملهایهای چبیشف نوع اول بوده و وزنهای مورد استفاده نیز از جنس توابع نمایی هستند. با توسعه فرمولبندی در یک ناحیه مجازی مستطیلی در برگیرنده سطح ورق، امکان محاسبه انتگرال وزنی بهصورت ترکیب خطی تعدادی انتگرال یکبعدی و نرمال شده وجود دارد که سرعت عملیات را بسیار بالا میبرد. بهمنظور صحتسنجی روش ارائه شده، مثالهایی از ورق کامپوزیت لایهای همگن و ناهمگن با انواع جهتگیری الیاف و شرایط تکیهگاهی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج بهدست آمده با جوابهای حاصل از روشهای تحلیلی و نیز حل عددی از نرمافزارهای تجاری تطابق خوبی دارد که کارایی روش پیشنهادی را نشان میدهد.