۱۱ نتیجه برای Ale
داود مستوفینژاد، امیدرضا بارانی و محمدمهدی سعادتپور،
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۳ )
چکیده
در این مقاله سعی شده است که ایده انجام آزمایشهای کوتاه مدت و تسریع فرایندها بر اثر افزایش دما با یکدیگر ترکیب شده و روشی جدید برای تخمین خزش پایه دراز مدت بتن ارائه شود. برای این کار با توجه به شباهت نسبتاً زیاد خزش پایه بتن و خزش مواد پلیمری ویسکوالاستیک، ابتدا معادله هم ارزی زمان- دما که از خصوصیات مواد ویسکوالاستیک به شمار میرود، در مورد بتن مورد ارزیابی قرار گرفته است. معادله هم ارزی زمان- دما بیان میدارد که منحنیهای خزش بر حسب لگاریتم مدت زمان بارگذاری در دماهای متفاوت، همگی جزیی از یک منحنی مادر هستند و با یک انتقال افقی که مقدار آن به دمای نمونه بستگی دارد، میتوان این منحنیها را بر منحنی مادر منطبق کرد. این خصوصیت باعث میشود که بتوان منحنی خزش در دمای کمتر و در مدت زمانهای زیاد پس از بارگذاری را بر منحنی خزش در دمای بیشتر و در مدت زمانهای کمتر پس از بارگذاری منطبق کرد. بنابر این در صورتی که در بتن معادله هم ارزی زمان- دما صادق باشد، میتوان خزش پایه دراز مدت را با استفاده از مقدار خزش پایه کوتاه مدت در دمای بالاتر براورد کرد. برای ارائه مدلی که بتواند خزش پایه دراز مدت بتن را با استفاده از نتایج آزمایش کوتاه مدت خزش براورد کند، معادلهای نظری برای در نظر گرفتن تأثیر دما و بلوغ بتن در لحظه بارگذاری ارائه شده است. سپس روشی مناسب برای تطبیق منحنیهای خزش مربوط به دماهای مختلف بر یکدیگر پیشنهاد شده تا مدل بتواند مقدار خزش پایه بتن را در دماهای مختلف و در مدت زمانهای زیاد پس از بارگذاری تخمین بزند. مدل پیشنهادی توسط قسمتی از دادههای آزمایشگاهی موجود، مورد ارزیابی قرار گرفت و توانایی این مدل برای تخمین خزش پایه بلند مدت بتن نشان داده شد.
روح ا... باقری و محمد علی گلعذار،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده
پودر پلی پروپیلن (EPD۶۰R) با روش الکترواستاتیک پاششی در دمای اتاق به سطح فولاد نشانده شد. حرارت دهی پودر پوشش داده شده در یک آون خلأ در دماها و زمانهای مختلف برای کسب پوششی یکنواخت با ضخامت متوسط ۴۷۰ میکرون انجام شد. در نهایت بر اساس نتایج حاصل، دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد، زمان ۴۵ دقیقه و فشار درون آون ۲۰۰ میلی بار برای حرارت دهی بهدست آمد. برای اصلاح ساختار شیمیایی این پلیمر، پودر حاوی نسبت وزنی مختلفی از مالئیک انیدرید به یک پراکسید (دی کیومیل پراکسید و یا ترشری بوتیل هیدروپراکسید) نیز بر سطح فولاد نشانده و پوشش یکنواختی حاصل شد. استحکام چسبندگی، مقاومت سایشی و انعطاف پذیری پوشش پلیمری با روش استاندارد ASTM برای نمونهها اندازه گیری شد. با توجه به نتایج حاصل، نمونه پوشش پلیمری تهیه شده با ۵ درصد وزنی مالئیک انیدرید و ۱/۰ درصد وزنی ترشری بوتیل هیدروپراکسید بالاترین خواص مکانیکی را نشان داد. استحکام چسبندگی و مقاومت سایشی برای بهترین نمونه پوشش پلیمری به ترتیب ۳/۱۴ کیلوگرم و ۳/۲۵۰ سانتیمتر در نیروی ۶ کیلوگرمی بود. شواهد حاصل از ترموگرامهای DSC و IR هم پیوند شیمیایی مالئیک انیدرید به پلیمر را اثبات کرد. چنین پیوندی موجب افزایش خواص مکانیکی پوشش پلیمر بر سطح فولاد میشود.
هادی خبازی، روح الله باقری، محمد علی گلعذار،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۶ )
چکیده
پلی پروپیلن به دلیل ساختار شیمیایی آن، تمایل کمی به چسبندگی به فلز یا دیگر سطوح را دارد. بنابراین، به منظور استفاده از آن به عنوان یک پوشش سطحی، لازم است که بر روی ساختار آن اصلاح شیمیایی صورت گیرد. در این تحقیق، پیوند انیدرید مالئیک به کوپلیمر قطعه ای پروپیلن- اتیلن در حضور آغازگر دی کیومیل پراکسید و در یک دستگاه اکسترودر تک مارپیچه انجام گرفت. مشخصه های کوپلیمر اصلاح شده توسط طیف سنجی مادون قرمز (IR)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و آزمون چسبندگی مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین مقدار انیدرید مالئیک واکنش کرده به ازای pph۱ ۵/۱ از آن، برابر %۲۸۳۲/۱ شد که با افزایش بیشتر تا pph۲، اندکی کاهش نشان داد. آزمون چسبندگی، نیروی لازم برای جدا شدن پوشش از سطح فولاد را به ازای pph۱ انیدرید مالئیک (میزان پیوند %۵۸۱۶/۰) ۲۵/۱۷ کیلوگرم نیرو نشان داد.
مسعود ربانی، رضا توکلیمقدم و هاشم وحدانی، ،
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۷ )
چکیده
در این مقاله، رویکردی جدید برای حل مدل موجودی برای اقلام فاسد شدنی با جریان نقدی تنزیل یافته ارائه شده است. اقلام تولیدی با نرخی متغیر با زمان که از یک توزیع ویبول پیروی میکند، دچار خرابی میشوند. در این مدل موجودی، دو نوع کمبود یعنی تقاضای پس افت۱ و فروش از دست رفته۲ در نظر گرفته شده که در این حالت تقاضا برای اقلام تولیدی با نرخی متغیر، که تابعی از زمان است دچار پس افت می شود. در حالت کلی تقاضا تابعی خطی و نزولی از قیمت محصول است. هدف از مدل موجودی ارائه شده، تعیین سیاست بهینه قیمتگذاری محصول و طول مدت تولید در یک سیکل کامل است بهطوری که ارزش فعلی کل سود حاصله در طی افق برنامهریزی محدود، بیشینه شود. در انتها مثال عددی برای حل مدل موجودی با استفاده از رویکرد ابتکاری پیشنهادی به صورت سه مرحله ای ارائه شده است.
علی جعفریان، احمدرضا پیشهور،
دوره ۳۴، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
در پژوهش حاضر از یک روش تک سیالی به همراه روش اویلری- لاگرانژی ALE برای شبیه سازی جریان تراکم پذیر انفجار زیر آب استفاده شده است. همچنین از حلگر دقیق ریمان به همراه معادله ی حالت متناسب با رفتار ترمودینامیکی آب در فرآیند انفجار استفاده شده است. حل دوبعدی انفجار زیر آب در نزدیکی یک صفحه به همراه کاویتاسیون مدلسازی شده است. به منظور شبیه سازی دقیق محل موج از یک شبکه ی تطبیقی در دامنه ی حل استفاده شده است. شبیه سازی مسأله ی انفجار زیر آب دارای تطابق بسیار خوبی با کارهای مشابه عددی می باشند که نشان دهنده ی قابلیت روش حاضر در شبیه سازی فیزیک انفجار در زیر آب و مدلسازی تغییرات حجم حباب انفجاری و نیز ایجاد و اضمحلال ناحیه ی کاویتاسیون در انفجار زیر آب می باشد.
حامد عدالتی، بهزاد سلطانی،
دوره ۳۴، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
در مقاله حاضر به کمک یکی از روشهای بدون المان به تحلیل استاتیکی ورقهای نازک با اشکال هندسی گوناگون بر مبنای تئوری های کلاسیک میندلین پرداخته شده است. در این روش عددی دامنه مسئله، تنها توسط مجموعه ای از گره ها بیان می شود و به هیچگونه شبکه بندی یا المان نیاز نیست. برای بیان دامنه مسائل با اشکال هندسی گوناگون ابتدا مجموعه ای از گره ها در یک دامنه مستطیلی استاندارد تعریف می شوند، سپس توسط یک نگاشت مرتبه سه این گره ها به دامنه مسئله اصلی انتقال می یابند، بنابراین می توان ورقهای با اشکال هندسی مختلف را تحلیل کرد. از میان روش های عددی بدون شبکه، در اینجا از روش بدون شبکه گالرکین (EFG) استفاده می شود. روش مذکور از روشهای انتگرالی فرم ضعیف می باشد که از توابع شکل MLS جهت تقریب استفاده می کند. با توجه به عدم خاصیت دلتا در توابع شکل MLS نمی توان شرایط مرزی را بصورت مستقیم اعمال کرد، لذا برای اعمال شرایط مرزی از روش لاگرانژ استفاده می شود. در پایان برای نشان دادن صحت روش حل، جوابهای روش حاضر با جوابهای حاصل از حل تحلیلی ورقها و روشهای المان محدود مقایسه خواهد شد. و پس ار تایید صحت روش حل به حل چند نمونه جدید پرداخته خواهد شد.
رامین قیاسی*، محمدرضا قاسمی، محمدرضا سهرابی،
دوره ۳۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
امروزه استفاده از مدلهای جایگزین مبتنی بر الگوریتمهای هوش مصنوعی در زمینه عیبیابی سازهها مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. در این تحقیق، جهت افزیش دقت الگوریتم تشخیص عیوب چندگانه در سیستمهای سازهای، کرنل جدیدی مبتنی بر موجک لیتلود پالی برای الگویتم هوش مصنوعی ماشین یادگیری حداکثر، توسعه داده میشود. بهمنظور کاهش حجم محاسبات بهروزرسانی مدل سازه از ماشین یادگیری حداکثر بهعنوان مدل جایگزین برای تحلیل اجزای محدود دقیق سازه استفاده میشود. در روش دو مرحلهای پیشنهادی در مرحله اول با استفاده از شاخص مبتنی بر تابع پاسخ فرکانسی سازه، المانهای معیوب مشخص میشود و در مرحله دوم شدت خرابی در این اعضا با استفاده از مدل جایگزین مبتنی بر ماشین یادگیری حداکثر تعیین میشود. برای مقایسه کارایی سیستم مبتنی بر ماشین یادگیری حداکثر، نتایج حاصل از کرنل پیشنهادی با سایر کرنلهای پیشنهاد شده برای ماشین یادگیری حداکثر و همچنین الگوریتم ماشین بردار پشتیبان حداقل مربعات، مقایسه شده است. مثالهای عددی حلشده بیانگر افزایش قابل توجه دقت الگوریتم ماشین یادگیری حداکثر در فرایند عیبیابی سازهها در صورت استفاده از کرنل موجکی لیتلود پالی است.
موسی رضائی، شیوا امیری جاهد امیری جاهد،
دوره ۳۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
در ارتعاش یک سازه ترکدار با دامنه نوسان اندک، الزاماً دهانه ترک بهطور کامل باز و بسته نمیشود. در نتیجه بهمنظور ارائه مدل واقع بینانه از ترک باید ویژگیهای ترک از جمله سفتی و میرایی وابسته به وضعیت باز و بسته شدن دهانه ترک درنظر گرفته شود. در این تحقیق مدل پیوستهای برای ارتعاشات تیر با ترک خستگی در نوسانات کم دامنه ارائه شده است که در آن دهانه ترک هرگز به مرحله باز و بسته شدن کامل نمیرسد. با ارائه یک مدل غیرخطی از ترک، معادله ارتعاش تیر ترکدار استخراج شده است. برای لحاظ کردن رفتار غیرخطی و منظور کردن اتلاف انرژی در محل ترک، گشتاور خمشی در محل ترک بهصورت یک تابع غیرخطی از اختلاف شیب و نرخ تغییرات زمانی اختلاف شیب در طرفین ترک درنظر گرفته شده است. با حل معادلات غیرخطی حاکم بر سیستم با استفاده از تئوری اغتشاشات، اثر تغییر فرکانس ارتعاشات تیر برحسب دامنه استخراج شده و رابطه تحلیلی و صریح برای ضریب سفتی غیرخطی در محل ترک و ضریب میرایی در محل ترک ارائه شده است. سپس با استفاده از رابطه تحلیلی و نتایج آزمون تجربی بهدست آمده از ارتعاش تیر ترکدار، ضریب سفتی غیرخطی و ضریب میرایی در محل ترک بهدست آمده است.
علی رحمانی فیروزجائی، مصطفی صاحبدل،
دوره ۳۶، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
در این پژوهش، روش عددی بدون شبکه گالرکین برای شبیهسازی معادلات انتقال رسوب بستر در حالت دو بعدی بهکار گرفته شد. این روش که یکی از روشهای بدون شبکه است، با استفاده از توزیع دلخواه گرهها در دامنه محاسباتی به گسستهسازی مکانی مسئله میپردازد و در این روش، نیازی به شبکه، المان و یا هرگونه اطلاعات ارتباط بین گرهای نیست. بخش هیدرودینامیک معادلات انتقال رسوب توسط معادلات دو بعدی آبهای کم عمق مدل شده و معادله اکسنر پیوستگی رسوب را توصیف میکند. در انتها به حل مثالهای مرجع جهت بررسی صحت کارایی روش مورد استفاده پرداخته شد و نتایج حاصل با تحقیقات سابق انجام شده مقایسه شد.
موسی رضائی، میر محمد اتفاق، رضا فتحی،
دوره ۳۹، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
اتوبالانسر دینامیکی ساچمهای علاوهبر مزیتهای مختلف، دارای دو عیب اساسی یعنی محدود بودن ناحیه بالانس پایدار و افزایش دامنه روتور در ناحیه گذرا است که سبب محدودیت استفاده از این نوع اتوبالانسر میشود. بههمین منظور بهتازگی مدل جدیدی از این اتوبالانسر با نام اتوبالانسر ساچمه- فنر ارائه شده است که تا حد قابل ملاحظهای عیبهای مذکور را رفع کرده است. با توجه به مزیت اتوبالانسر جدید و برای کاربردی کردن آن لازم است رفتار دینامیکی آن بهطور دقیق بررسی شود. در مطالعات پیشین رفتار دینامیکی روتور با یاتاقانهای خطی و مجهز به اتوبالانسر ساچمه- فنر بررسی شده است ولی در عمل ممکن است یاتاقانها دارای رفتار غیرخطی باشند. لذا در مقاله حاضر بهمنظور بررسی دقیقتر، برای اولین بار رفتار دینامیکی اتوبالانسر ساچمه- فنر برای بالانس روتور با یاتاقانهای غیرخطی با روش مقیاسهای چندگانه مطالعه شده است. نتایج نشان میدهد که یاتاقانهای غیرخطی خللی در مزیتهای اتوبالانسر ساچمه- فنر ایجاد نمیکند.
فاطمه حیدر قیطاقی، محمد حسین قدیری راد، مجید کاظمی،
دوره ۴۰، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده
استفاده از اعضای سازهای نامنشوری برای بهینهسازی هزینه و مقاومت در حال افزایش است. در شرایط یکسان، مقاطع اعضا در سازههای فولادی نازکتر از سازههای بتنی است، بنابراین تحلیل کمانشی در سازههای فولادی از اهمیت بیشتری برخوردار است. تعیین بار بحرانی ستونهایی که ممان اینرسی در طول آنها متغیر است با استفاده از روش تحلیلی، زمان زیادی از کاربر میگیرد. در این مقاله تحلیل کمانشی ستونهای نامنشوری فولادی با ممان اینرسی متغیر در طول ستون با بهرهجویی از روش بدون شبکه پتروف-گالرکین انجام شده است. در این روش نیازی به شبکهبندی مسئله نیست و با توزیع تعدادی گره به صورت منظم یا نامنظم، دامنه و مرزهای مسئله مشخص میشود. تغییرات ممان اینرسی در طول ستون با استفاده از یک تابع توانی با ضریب نامنشوری و توان متغیر مدلسازی شده است. برای گسستهسازی معادلات دیفرانسیل حاکم بر رفتار کمانشی ستونها، از تابع درونیاب شعاعی و برای برقراری شرایط مرزی ستون از روش جریمه (پنالتی) استفاده شده است. مقایسه نتایج عددی روش پیشنهادی با نتایج روشهای تحلیلی نشان میدهد که روش بدون شبکه در محاسبه بار کمانشی ستونهای نامنشوری، از دقت بسیار بالایی برخوردار است. در ادامه، به کمانش ستونهای ماهیچهای با بار محوری متغیر در طول ستون بهعنوان یک نمونه ستون پرکاربرد در مهندسی عمران برای نشان دادن کارایی روش پیشنهادی پرداخته شده است. در پایان، اثر پارامترهای مختلف از جمله غیریکنواخت بودن بار و نحوه تغییرات تدریجی ممان اینرسی در طول ستون، روی بار کمانشی ستون بررسی شده است.