۴ نتیجه برای Hom
کیومرث مظاهری و همت اسدالهی،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۱ )
چکیده
یکی از معادلات اساسی برای تحلیل انفجار، معادلۀ حالت گازهای حاصل در شرایط غیرمتعارف حین انفجار است. به علت فشارهای بالای حین انفجار (۰,۲-۰.۴ Mbar) فرض گاز ایدئال برای محصولات فرض غیر معقولی است. از طرف دیگر به دلیل محدودیتهای تجربی تعیین مستقیم معادلۀ حالت ممکن نیست. لذا بایستی به روش غیر مستقیم این معادله مشخص شود. یکی از معادلات پیشنهاد شده معادلۀ BKW است که شامل چندین پارامتر است. در این مقاله با حل عددی همزمان معادلات بقا و حالت، سرعت پیشروی موج انفجار درون مادۀ منفجره محاسبه شده است. سپس با تغییر پارامترهای معادلۀ حالت سعی می شود که مقادیر تئوری و تجربی سرعت موج به هم نزدیک شوند. در نهایت نتایج به دست آمده با نتایج موجود در مراجع مقایسه شده و دقت کار مورد ارزیابی قرار گرفته است. به دلیل زمانبر بودن معادلۀ BKW در کدهای رایانه ای معمولا به جای معادلۀ BKW از معادلات حالت HOM استفاده می شود. در این تحقیق ضرایب معادلات HOM نیز بدست آمده و با ضرایب ارائه شده در مراجع معتبر مقایسه شده است.
واژگان کلیدی: معادلۀ حالت، شبیه سازی انفجار، دتونیشن، BKW، HOM
محسن کمالیان و عبداله سهرابی بیدار،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۴ )
چکیده
این مقاله، الگوریتم کامل تحلیل مستقیم پاسخ لرزهای عوارض توپوگرافی دوبعدی ناهمگن در فضای زمان توسط روش اجزای مرزی را ارائه داده است.
پاسخ لرزهای چند عارضه توپوگرافی متنوع، شامل دره خالی، نیم فضا، دره آبرفتی و تپه، در برابر امواج مهاجم درونصفحه SV و P محاسبه شدهاند که کارایی الگوریتم ارائه شده و امکان جایگزینی روشهای مشابه در فضاهای تبدیلیافته توسط آن را در حوزه تحلیل لرزهای ساختگاههای دوبعدی ناهمگن بیان میدارند.
مهران قمشی بزرگ، مهدی کشمیری،
دوره ۳۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله با استفاده از روش اختلالی هموتوپی ۱ رفتار دینامیکی یک تیر انعطاف پذیر همراه با جرم های متحرک دارای حرکت متناوب مطالعه شده است. ضابطه مرز بین نواحی پایدار و ناپایدار و مکان هندسی شرایط بروز رزونانس در صفحه جرم -سرعت جرم متحرک به صورت نیمه تحلیلی تعیین شده است. نتیجه آنالیز پایداری با استفاده از تئوری فلاکه ۲ تأیید شده است. ملاحظه می شود که با لحاظ اثر اصطکاک بین تیر و جسم متحرک، سیستم تیر-جرم متحرک به یک سیستم غیرخطی متغیر با زمان تبدیل می شود. رفتار دینامیکی این سیستم مورد مطالعه قرار گرفته و نتایج مشابهی برای شرایط ناپایداری و رزونانس ارائه شده است. مجموعه این نتایج توسط شبیه سازی عددی رفتار دینامیکی سیستم مورد تأیید قرارگرفته است.
مهران قمشی بزرگ،
دوره ۴۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده
در این مقاله، ناپایداری دینامیکی ناشی از تشدید پارامتریک و تشدید خارجی ورقهای مدرج تابعی نسبتاً ضخیم تحت عبور پیدرپی جرمهای متحرک بررسی شده است. فرض میشود که مدول یانگ و جرم واحد حجم ورق بهطور پیوسته در سرتاسر ضخامت ورق تغییر کرده و از یک تابع توانی از یک کسر حجمی تبعیت میکنند. ورقهای مستطیلی درنظرگرفته شده دارای دو تکیهگاه ساده در دو لبه متقابل بههم هستند در حالی که همه ترکیبهای ممکن دیگر از شرایط مرزی آزاد، تکیهگاه ساده و گیردار برای دو لبه دیگر میتواند درنظرگرفته شود. معادلات دیفرانسیل پارهای کوپل شده حاکم بر ورق مبتنی بر تئوری تغییر شکل برشی مرتبه اول با درنظرگرفتن اثرات اینرسی دورانی و تنشهای برشی عرضی استخراج شده و همه مؤلفههای اینرسی جرم متحرک در فرمولبندی دینامیکی لحاظ شده است. با استفاده از روش گالرکین، معادلات دیفرانسیل پارهای به یک مجموعه از معادلات دیفرانسیل معمولی با ضرایب وابسته به زمان تبدیل شدهاند. از روش نیمهتحلیلی آنالیز هموتوپی برای بهدست آوردن نواحی پایدار و ناپایدار و منحنیهای تشدید خارجی در فضای پارامترهای سیستم استفاده شده است. اثر مقادیر اندیس توان کسر حجمی، نسبت ضخامت به طول ورق و ترکیبهای متفاوت شرایط مرزی روی پایداری دینامیکی سیستم بررسی شده است. نتایج نشان میدهند که کاهش اندیس توان کسر حجمی، افزایش نسبت ضخامت به طول ورق و درجه بالاتر قیود اعمال شده به دو لبه دیگر ورق (بهترتیب آزاد، تکیهگاه ساده و گیردار) سبب انتقال ناحیه ناپایدار و منحنیهای تشدید به بالای صفحه پارامترها شده و از نقطهنظر فیزیکی، سیستم پایدارتر میشود. برای تایید نتایج روش آنالیز هموتوپی علاوهبر استفاده از شبیهسازی عددی جابجایی نقطه میانی ورق، از تئوری فلاکه نیز استفاده شده است. همچنین در یک حالت خاص، نتایج این مطالعه با نتایج مطالعه دیگر مقایسه و تایید شده است