جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای یتانیم

نوید زرین فر و علی سعیدی،
دوره 21، شماره 2 - ( 10-1381 )
چکیده

کاربید تیتانیم به عنوان استحکام بخشی مناسب برای تولید کامپوزیتهای ذره ای زمینه فلزی به کار می رود. یکی از مشکلات استفاده از این کاربید به عنوان استحکام بخش در کامپوزیتهای زمینه مسی، عدم ترشوندگی کاربید تیتانیم در سیستم Cu-TiC است. این خاصیت با کاهش نسبت کربن به تیتانیم در کاربید، بهبود می یابد. در این مقاله، روشی عملی برای بهبود توزیع ذرات کاربید تیتانیم در مس مذاب ارائه شده و برای این منظور بر نسبت C/Ti در کاربید تیتانیم تاکید شده است. مشاهده شد که نسبت C/Ti در مخلوط خام حاوی پودرهای تیتانیم و کربن، با این نسبت در کاربید پس از احتراق برابر است اما در مخلوط خامی که حاوی مس باشد، نسبت C/Ti در کاربید پس از احتراق بیشتر است. با توجه به ارتباط پارامتر شبکه کاربید تیتانیم با نسبت C/Ti در این کاربید و در مخلوط خام، نموداری رسم شد که از طریق آن می توان نسبت C/Ti در مخلوط خام را به این نسبت در کاربید ربط داد. در آلیاژسازهایی که حاوی 30 درصد وزنی مس بوده و نسبت C/Ti در مخلوط اولیه برابر 1 باشد. پس از احتراق، شبکه پیوسته ای از کاربید تیتانیم با نسبت 1C/Ti= به دست می آید که قابلیت پخش شدن در مس مذاب را ندارند. با کاهش این نسبت به 3/0، ذرات کاربید تیتانیم با نسبت 5/0 به دست می آید که به راحتی در مس مذاب پخش می شود. واژگان کلیدی: سنتز احتراقی، کاربید تیتانیم
عبدالله افشار و محمدرضا واعظی،
دوره 22، شماره 2 - ( 10-1382 )
چکیده

تیتانیم‌ فلز بسیار فعالی‌ بوده‌ و در صورتی‌ که‌ در معرض‌ هوا و یا محیطهای‌ حاوی‌ اکسیژن‌ قرار گیرد، یک‌ لایه‌نازک‌ اکسیدی‌ بــر روی‌ سطح‌ آن‌ تشکیل‌ شده‌ و در نتیجه‌ مقاومت‌ به‌ خوردگی‌ آن‌ را افزایش‌ می‌دهد. تشکیل‌ این‌ لایه‌به‌ روش‌ الکتروشیمیایی‌ توسط عملیات‌ آندایزینگ‌ نیز امکانپذیر است‌. در این‌ مقاله‌، تیتانیم‌ در محلولهای‌ آبی‌ پایه‌فسفاتی‌ نظیر: اسید فسفریک‌، فسفات‌ هیدروژن‌ دی‌ سدیم‌ و فسفات‌ دی‌ هیدروژن‌ سدیم‌ با غلظتهای‌ مختلف‌ دردمای‌ 35 درجه سانتیگراد از روش‌ گالوانواستاتیک‌ در دانسیته‌ جریان‌ 75/9 میلی‌ آمپر بر سانتیمتر مربع‌ آندایز شده‌ است‌ . نتایج ‌به دست‌ آمده‌ از منحنیهای‌ پتانسیل‌ ـ زمان‌ نشان‌ می‌دهند که‌ لایه‌های‌ آندایز ایجاد شده‌، فشرده‌ و ضخامت‌ آنها تابع‌نوع‌ و غلظت‌ محلول‌ است. ساختار لایه‌های‌ آندایز توسط تکنیکهای‌ تفرق‌ اشعه‌ ایکس‌ و میکروسکپ‌ الکترونی‌روبشی‌ بررسی‌ و نشان‌ داده‌ شده‌ است‌ که‌ این‌ ساختارها آمورف‌ اند. تأثیر غلظت‌، ترکیب‌ شیمیایی‌ محلول‌ ومقاومت‌ الکتریکی‌ در ولتاژ شکست‌ با توجه‌ به‌ مدل‌ تجمع‌ و تسریع‌ الکترونی‌ اینوپیزو بررسی‌ و نتایج‌ نشان‌ داد که‌ باافزایش‌ غلظت‌ محلول‌، ولتاژ شکست‌ کاهش‌ می‌یابد. مهمترین‌ پارامتر مؤثر در کاهش‌ ولتاژ شکست‌، افزایش‌ غلظت‌الکترولیت‌ است‌ که‌ سبب‌ افزایش‌ جریان‌ الکترونی‌ اولیه‌ (J0) می‌شود.
نادر ستوده، علی سعیدی، علی شفیعی و نیکلاس جی. ولهام،
دوره 25، شماره 1 - ( 4-1385 )
چکیده

در این تحقیق دگرگونی فازی آناتاز به روتیل توسط عملیات حرارتی و آسیاکاری بررسی شد. فرایندآسیاکاری در دو نوع آسیا (آسیای سیاره‌ای و تامبلر) با نسبت وزنی پودر به گلوله 1 به 40 و در زمانهای گوناگون (2 تا 48 ساعت ) انجام شد. همچنین تعدادی آزمایش بر روی نمونه های آسیاکاری نشده در کوره لوله‌ای در دما و زمانهای گوناگون انجام شد. نتایج به دست آمده از آزمایشها نشان داد که دگرگونی آناتاز به روتیل در نمونه های آسیاکاری نشده بسیار کند است به طوری که در دمای 980 درجه سانتیگراد پس از گذشت 48 ساعت، دگرگونی کامل شد در حالی که در نمونه های آسیاکاری شده، سرعت دگرگونی بیشتر بود. انرژی اکتیواسیون دگرگونی فازی آناتاز به روتیل در نمونه هایی که آسیاکاری نشده بودند، 440 کیلوژول بر مول به دست آمد. آزمایشهای گوناگون نشان داد سرعت دگرگونی در آسیای سیاره‌ای بیشتر از آسیای تامبلر است، به طوری که در آسیای سیاره‌ای بعد از گذشت 16 ساعت، دگرگونی تقریباً کامل می‌شود اما در آسیای تامبلر پس از گذشت 48 ساعت دگرگونی کامل نشد و مقداری فاز آناتاز در نمونه موجود بود. نتایج XRD نشان داد که دگرگونی آناتاز به روتیل درهر دونوع آسیا، از طریق فازمیانی سریلانکیت انجام می‌شود در حالی که این فاز درنمونه هایی که آسیاکاری نشده بودند، مشاهده نشد.
نادر ستوده، علی سعیدی، علی شفیعی و نیکلاس جی ولهام،
دوره 27، شماره 2 - ( 10-1387 )
چکیده



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به روشهای عددی در مهندسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Computational Methods in Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb

64579f77e436cd7