Akbari A, SHahedi M, Hmadami N, Dokhani S, Sadeghi M. Study of Water Loss Kinetics and Quality Characteristics of The Tomato Slices During Drying by Three Methods: Solar Drying,Open-Sun Drying and Hot Air Drying. jwss 2009; 13 (47) :445-459
URL:
http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-1067-fa.html
اکبری علی، شاهدی محمد، همدمی ناصر، دخانی شهرام، صادقی مرتضی. سینتیک افت رطوبت و مقایسه کیفیت ورقههای گوجهفرنگی در مرحله خشکشدن با سه روش: خشککردن خورشیدی، آفتابی سنتی و هوای خشک. علوم آب و خاک. 1388; 13 (47) :445-459
URL: http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-1067-fa.html
، shahdim@cc.iut.ac.ir
چکیده: (29345 مشاهده)
تولید ورقههای گوجهفرنگی خشک شده یکی از راههای کاهش ضایعات زیاد گوجهفرنگی تازه در کشور محسوب میشود. کیفیت محصول خشک شده بهوسیله معیارهایی مانند چروکیدگی، قابلیت جذب مجدد آب و رنگ محصول ارزیابی میگردد. در این تحقیق، با ساخت یک دستگاه خشککن خورشیدی، ورقههای گوجهفرنگی در آن خشک شده و با روش سنتی خشک کردن خورشیدی مقایسه گردید. همچنین در یک آون آزمایشگاهی (در دماهای 50، 60، 70 و 80 ) نیز، خشککردن انجام شد و مشخص گردید که شدت افت رطوبت در دماهای بالاتر هوا بیشتر است. همچنین در منحنیهای شدت افت رطوبت محصول، یک دوره سرعت ثابت و یک دوره سرعت نزولی دیده شد. با خشککردن ورقههای گوجهفرنگی در یک دستگاه خشککن خورشیدی و در روش خشککردن سنتی آفتابی نیز نتیجهگیری شد که سرعت خشکشدن در خشککن خورشیدی بین 17 تا 45 درصد بیشتر از روش سنتی است. بررسی تغییرات درصد چروکیدگی طی خشککردن در دماهای مختلف هوا نیز نشان داد که اثر دمای هوای خشککن روی چروکیدگی محصول معنیدار نیست. همچنین مشخصشد که قابلیت جذب مجدد آب محصول نیز مستقل از دمای هوای خشککن است. در مورد رنگ نیز محصول خشک شده در دمای پایین هوا(حدود 50)، دارای رنگ قرمزتر و روشنتری نسبت به دمای 80 بود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1389/2/21 | انتشار: 1388/1/26