چکیده: (22116 مشاهده)
به منظور بررسی اثر تیمارهای گرمایی و سرمایی بر حشرات آلوده کننده انجیرهای خشک استهبان آزمایشهایی انجام گرفت. دو نوع کیسه بستهبندی (سوراخدار و بدون سوراخ)، دو نوع انبار با دمای 23 درجه سانتیگراد و انبار سرد ( 2 و 10 درجه سانتیگراد)، 9 مدت زمان تیمارهای گرمایی و سرمایی (3، 4، 5، 6، 7، 10، 15، 20 و 25 ساعت) و 13 تیمار دمایی [23، 45، 50، 55، 60، 65، 70، 75، 25-، (25-)+45، (25-)+50، (25-)+55، و (25-)+60 درجه سانتیگراد] در این آزمایشها بررسی گردید. نتایج آزمایش نشان داد که شبپره هندی (Plodia interpunctella) که یک آفت مهم در انبارهای انجیر است، با بستهبندی انجیر در کیسههای پلاستیکی بدون سوراخ با ضخامت 24/0 میلیمتر، بعد از تیمارهای دمایی مناسب، به طور رضایتبخشی کنترل میشود. انبار سرد با دمای 2 درجه سانتیگرادبه گونهای معنیدار تمام مراحل زندگی پروانه را در انبار از بین میبرد. انجیر خشک تیمار شده در دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت هفت ساعت و یا بیشتر، 65 درجه سانتیگراد به مدت شش ساعت و یا بیشتر، 25- درجه سانتیگراد به مدت 15 ساعت و یا بیشتر، بدون تغییر کیفیت ظاهری میوه، به خوبی در برابر آفت حفظ گردید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1386/10/19 | انتشار: 1381/4/24