A. Sarkhosh, Z. Zamani, M. R. Fatahi Moghaddam, A. Ebadi, A. Saie, S. Z. Tabatabaie et al . Study on Relationships among Fruit Quantitative and Qualitative Characteristics of Some Pomegranate Genotypes. jwss 2007; 10 (4) :147-160
URL:
http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-612-fa.html
علی سرخوش ، ذبیح اله زمانی ، محمد رضا فتاحی مقدم ، علی عبادی ، علی ساعی ، سید ضیاالدین طباطبایی و همکاران.. بررسی روابط صفات کمّی و کیفی در میوه برخی از ژنوتیپهای انار. علوم آب و خاک. 1385; 10 (4) :147-160
URL: http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-612-fa.html
چکیده: (21896 مشاهده)
به منظور بررسی مهمترین صفات کمّی و کیفی میوه و اجزای آن و استفاده از این صفات برای گروه بندی ژنوتیپهای انار، آزمایشی با استفاده از 24 ژنوتیپ صورت گرفت. در این مطالعه 28 صفت کمّی و کیفی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تمام صفات مورد بررسی در محدوده ارقام معنیدار هستند که نشان دهنده تنوع در هر صفت میباشد. نتایج تجزیه همبستگی ساده صفات، وجود همبستگیهای مثبت و منفی معنی دار بین برخی صفات مهم را نشان داد. همچنین از تجزیه عامل برای تعیین تعداد عاملهای اصلی استفاده شد. تجزیه عامل نشان داد که اغلب صفات مربوط به عصاره میوه و صفات دانهها و هستهها از اجزای تشکیل دهنده عوامل اصلی هستند. صفات مؤثر در هفت گروه عاملی قرار گرفتند که مجموعا 89 درصد از کل تغییرات را توجیه نمودند. در محدوده هر عامل صفات با ضرایب عاملی بالای 7/۰ به عنوان ضرایب عاملی معنی دار در نظر گرفته شدند. تجزیه کلاستر با استفاده از این هفت عامل انجام شد و ژنوتیپها در فاصله 9 به پنج گروه اصلی تقسیم شدند. گروهها اغلب در صفت طعم میوه دارای تفاوت بودند و صفت نرم دانگی نیز در تشکیل کلاسترها مؤثر بود. علاوه بر این، با استفاده از سه عامل اصلی موقعیت ژنوتیپها در آنالیز تری پلات مشخص شد که ژنوتیپهای با طعم شیرین تر از ژنوتیپهای با طعم ملس و ترش از هم تفکیک گردیدند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1386/10/19 | انتشار: 1385/10/25