M.D. Shakouri, H. Kermanshahi. Effect of Enzyme Supplement to Wheat and Triticale Based - Diets on Performance and Digestive Tract Characteristics of Broiler Chickens. jwss 2007; 11 (40) :351-361
URL:
http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-710-fa.html
میر داریوش شکوری ، حسن کرمانشاهی . تأثیر مکمل آنزیمی در جیرههای بر پایه گندم و تریتیکاله بر عملکرد و خصوصیات دستگاه گوارش جوجههای گوشتی . علوم آب و خاک. 1386; 11 (40) :351-361
URL: http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-710-fa.html
چکیده: (18361 مشاهده)
در این بررسی آزمایشی به منظور بررسی اثر جیرههای حاوی چهار غله ذرت، گندم قدس، گندم فلات و تریتیکاله با و بدون مکمل آنزیمی بر عملکرد تولیدی، اقتصادی و اندازه دستگاه گوارش، با استفاده از 288 قطعه جوجه خروس گوشتی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل 2×4 برای یک دوره 57 روزه اجرا شد. افزودن مکمل آنزیمی به جیرههای حاوی گندم قدس و تریتیکاله باعث کاهش معنیدار ضریب تبدیل غذایی در جوجهها شد. همچنین وزن بدن جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی گندم قدس افزایش یافت (P<0.05). بین شاخصهای عملکرد تولیدی و اقتصادی دو تیمار ذرت بدون مکمل آنزیمی و گندم قدس حاوی مکمل آنزیمی هیچگونه اختلاف معنیداری مشاهده نشد. افزودن مکمل آنزیمی باعث کاهش معنیدار وزن نسبی ایلئوم جوجهها گردید. سنگدان و پیش معده جوجههای تغذیه شده با گندم فلات و تریتیکاله بزرگتر از بقیه جوجهها بود. نتایج حاصل از این آزمایش نشان دهنده تأثیر مثبت مکمل آنزیمی بر عملکرد تولیدی جوجههای تغذیه شده با تریتیکاله و مخصوصاً گندم قدس میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1386/10/19 | انتشار: 1386/4/24