F. Kamiab, A. Vesvaei, A. Ebadiand, B. Panahi. Determination and Evaluation of the Flowering Time, Pollen Quantity and Quality in The Some Male Genotypes of Pistachio (
Pistacia vera L.). jwss 2007; 11 (41) :131-140
URL:
http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-732-fa.html
فرشته کامیاب ، علی وزوایی ، علی عبادی ، بهمن پناهی . زمان گلدهی، کمیـّت و کیفیت دانه گرده برخی از ژنوتیپهای پسته
(Pistacia vera L.) در رفسنجان . علوم آب و خاک. 1386; 11 (41) :131-140
URL: http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-732-fa.html
چکیده: (20061 مشاهده)
مطالعه روی 10 ژنوتیپ نر به منظور تعیین زمان گلدهی، کمیـّت و کیفیت دانه گرده انجام شد. نتایج نشان داد که زمان گلدهی ژنوتیپهای نر p1 و p2 همزمان با رقم ماده کله قوچی، ژنوتیپهای نر p3 و p4 و p5 با رقم ماده احمد آقایی، ژنوتیپهای نر p6 و p7 همزمان با رقم ماده اوحدی و ژنوتیپهای نر p8 p9 و p10 همزمان با رقم ماده اکبری بودند. ژنوتیپهای نر از نظر وزن گل آذین اختلاف زیادی نشان دادند به طوری که دامنه آنها از 5/4 گرم برای ژنوتیپ p6 تا 66/1 گرم برای ژنوتیپ p8 بود. ژنوتیپهای نر از نظر مقدار دانه گرده حاصل از گل آذین نیز اختلاف زیادی نشان دادند و دامنه آنها از 71 میلیگرم برای ژنوتیپ 2p تا 267 میلیگرم برای ژنوتیپ p5 بود. به منظور تعیین درصد جوانه زنی دانه گرده از دو نوع محیط کشت مصنوعی استفاده شد. درصد جوانه زنی دانه گرده از 30% در ژنوتیپهای p3 و p4 تا 85% در ژنوتیپ p10 متغیر بود. گردههای نگهداری شده در دمای چهار درجه سانتیگراد پس از یک و سه ماه به ترتیب 30 درصد و صفر درصد جوانه زنی داشتند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1386/10/19 | انتشار: 1386/7/23