Karimi Z, Rahemi M. Comparison of Essential Oils of Clove, Thyme and Imazalil Fungicide on Blue Mold (
Penicillium italicum Wehemer) of Citrus Fruits in Storage. jwss 2008; 12 (45) :231-237
URL:
http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-915-fa.html
کریمی زهرا، راحمی مجید. مقایسه عصارههای روغنی آویشن و میخک و قارچکش ایمازالیل بر پوسیدگی کپک آبی (
Penicillium italicum ) میوههای مرکبات در انبار سرد. علوم آب و خاک. 1387; 12 (45) :231-237
URL: http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-915-fa.html
چکیده: (34714 مشاهده)
یکی از مهمترین علل ایجاد ضایعات پس از برداشت مرکبات، عوامل بیماریزا هستند. آزمایشهایی در قالب طرح کاملاً تصادقی با چهار تکرار در سالهای 1383- 1384 روی لیمو شیرین و پرتغال والسیا به اجرا در آمد. تیمارها شامل عصارههای روغنی خالص و محلول در الکل 25 درصد، با غلظتهای 1/0، 3/0 و 5/0 درصد و ایمازالیل(2 میلی لیتر در لیتر) بود. کاربرد عصارههای روغنی خالص میخک و آویشن روی پرتقال والنسیا در سال 1383 موجب کاهش پوسیدگی از ٩0 درصد در شاهد به ترتیب به صفر و 5/12 درصد شدند. عصارههای خالص میخک و آویشن در سال اول آزمایش پوسیدگی میوههای لیمو شیرین را از 90 درصد در شاهد به ترتیب به صفر و 6 درصد کاهش دادند. در سال دوم نیز نتایج مشابهی به دست آمد و عصارههای خالص روغن میخک و آویشن پوسیدگی لیمو شیرین را از 90درصد شاهد به صفر رساندند. در سال دوم، عصاره روغنی آویشن درالکل 25 درصد حل شدند و با غلظتهای 1/0، 3/0 و 5/0 درصد پوسیدگی را در لیمو شیرین از 85 درصد در شاهد به ترتیب به 65، 41 و 26 درصد کاهش دادند، همچنین عصاره روغنی میخک محلول در الکل 25 درصد با غلظتهای 1/0، 3/0 و 5/0 درصد پوسیدگی را به ترتیب به 60 ،30 و 5/22 درصد کاهش دادند که همگی نسبت به شاهد معنیدار بود. مقایسه اثر عصارههای روغنی خالص میخک و آویشن با قارچکش از نظر آماری تفاوت معنیداری در کاهش پوسسیدگی نشان نداد. تیمارهای میخک و آویشن درالکل 25 به اندازه قارچکش موثر نبودند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1387/12/8 | انتشار: 1387/7/24