جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ابراهیمی پاک

نیازعلی ابراهیمی پاک، اصلان اگدرنژاد،
جلد ۲۳، شماره ۱ - ( علوم آب و خاک - علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی- بهار ۱۳۹۸ )
چکیده

چغندرقند یکی از محصولات مهم زراعی است و عملکرد آن به‌میزان آب مصرفی وابسته است. به‌دلیل عدم امکان ارزیابی کلیه گزینه‌های آبیاری بر عملکرد این محصول، می‌بایست از مدل‌های گیاهی استفاده کرد‌. به همین دلیل مدل‌های گیاهی WOFOST، CropSyst و AquaCrop به‌منظور تعیین عملکرد چغندرقند مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای ارزیابی مدل‌ها از داده‌های ایستگاه تحقیقاتی شهرکرد استفاده شد. تیمارهای آب مصرفی در این پژوهش شامل مقدار آب آبیاری (در پنج سطح؛ : ۱۰۰ درصد، : ۸۵ درصد؛ : ۷۰ درصد؛ : ۵۵ درصد و : ۳۰ درصد) بر اساس تبخیر- تعرق گیاه چغندر قند در دوره‌های مختلف رشد (: دوره رشد ابتدایی؛ : دوره رشد میانی و : دوره رشد انتهایی) بود. نتایج آماره‌‌ی RMSE برای عملکرد مدل‌های AquaCrop، WOFOST و CropSyst به‌ترتیب برابر با ۵۷/۰، ۶۸/۰ و ۲۶/۰ تن بر هکتار به‌دست آمد. نتایج آماره NRMSE نیز برای این سه مدل به‌ترتیب برابر با ۱۱/۰، ۱۳/۰ و ۰۵/۰ تن بر هکتار بود. آماره‌ی EF نیز نشان داد که مدل CropSyst (۹۱/۰) کارایی بهتری نسبت به دو مدلAquaCrop  (۶۲/۰) و WOFOST (۴۷/۰) در تعیین عملکرد داشت. بر اساس این نتایج، مدل CropSyst‌، دقت بیشتری نسبت به دو مدل دیگر دارد.

محمدعلی انصاری، اصلان اگدرنژاد، نیازعلی ابراهیمی پاک،
جلد ۲۳، شماره ۴ - ( علوم آب و خاک - علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی- زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده

پژوهش حاضر به‌منظور ارزیابی مدل AquaCrop در شبیه‌سازی عملکرد وکارایی مصرف سیب‌زمینی تحت شرایط تنش آبی در پنج سطح (۱E، ۲ E، ۳ E و ۴ به ترتیب نشان دهنده‌ ۱۰۰، ۸۵، ۷۰، ۵۰ و ۳۰ درصد تأمین نیاز آبی) و زمان اعمال تنش در سه دوره زمانی از رشد (۱T ، ۲ T و۳ T به‌ترتیب نشان‌دهنده‌ ۵۰ روز رشد اول (استقرار بذر و رشد رویشی)، دوم (مرحله میانی) و سوم (رسیدن فیزیولوژیکی گیاه) از کل دوره رشد) انجام شد. نتایج نشان داد که مدل AquaCrop در شبیه‌سازی عملکرد دچار خطای بیش‌برآوردی و در تعیین کارایی مصرف آب دچار خطای کم‌برآوردی شد. مقادیر خطای این مدل با توجه به مقادیر RMSE و NRMSE برای هر دو پارامتر عملکرد و کارایی مصرف آب قابل قبول بود. بیشینه و کمینه خطای شبیه‌سازی عملکرد به‌ترتیب برابر با ۰/۳ (۱E۳T) و ۱۵/۳ (۱E۲T) بود. نتایج به‌دست آمده برای کارایی مصرف آب نیز نشان داد که بیشترین و کمترین خطا به‌ترتیب برابر با ۰/۵۳ (۳E۲T) و ۰/۰۳ (۴E۲T) بود. اختلاف مقادیر شبیه‌سازی و مشاهداتی برای تیمارهای ۱E، ۲ E، ۳ E و ۴ E به‌ترتیب برابر با ۰/۲۴، ۰/۲۵، ۰/۱۹ و ۰/۴۴ کیلوگرم بر مترمکعب و اختلاف مقادیر شبیه‌سازی و مشاهداتی برای تیمارهای ۱T ، ۲ T و۳ T به‌ترتیب برابر با ۰/۱۹، ۰/۳۶ و ۰/۲۲ کیلوگرم بر مترمکعب بود. بنابراین با افزایش میزان تنش و همچنین در اوایل دوره رشد سیب‌زمینی، مدل خطای بیشتری در برآورد کارایی مصرف آب داشت.

بیتا مروج الاحکامی، نیاز علی ابراهیمی پاک، سید نرگس حسینی،
جلد ۲۸، شماره ۲ - ( علوم آب و خاک- تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده

باتوجه‌به تغییرات اقلیمی و تأثیرات آن بر مدیریت منابع آب، در این مطالعه بررسی تغییرات تبخیرتعرق مرجع (ET۰) در سطح استان یزد با استفاده از نرم‌افزار Minitab۱۶ در بازه زمانی سال ۱۳۸۰ تا سال ۱۳۹۹ با استفاده از داده‌های سامانه نیازاب صورت گرفته و سپس پیش‌بینی تا سال ۱۴۰۷ انجام شد. بر اساس نتایج این مطالعه در طول سال‌های ۱۳۹۹-۱۳۸۰، افزایش ET۰ در شهرستان‌های استان یزد تحت‌تأثیر افزایش سرعت باد، کاهش رطوبت نسبی و افزایش دما بوده است. به‌منظور تعیین مدل مناسب، شهرستان‌های اردکان، ابرکوه و تفت به‌عنوان نماینده در هر گروه اقلیمی انتخاب و داده‌های ET۰ در سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۵ به‌عنوان داده‌های ورودی نرم‌افزار به‌منظور برازش مدل موردنظر، لحاظ و داده‌های  ET۰در سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ برای صحت‌سنجی مدل برازش داده شده مورداستفاده قرار گرفتند. پیش‌بینی مدل‌های برازش داده شده در شهرستان‌های اردکان و ابرکوه، تا سال ۱۴۰۷، حاکی از روند افزایشی ET۰ در فصول سرد بود. در شهرستان تفت، تغییرات  ET۰ پیش‌بینی شده تا سال ۱۴۰۷، نشان داد این پارامتر در فصول گرم کاهشی و در فصول سرد تغییر معنی‌داری نخواهد داشت. در شهرستان ابرکوه و اردکان محصولات پاییزه - بهاره مانند گندم و در شهرستان تفت محصولات بهاره - تابستانه مانند آفتابگردان بیشترین تأثیرپذیری از تغییرات ET۰ را خواهند داشت.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم آب و خاک دانشگاه صنعتی اصفهان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | JWSS - Isfahan University of Technology

Designed & Developed by : Yektaweb