3 نتیجه برای حمید جلیلوند
هومن لطیفی، جعفر اولادی، سعید ساروئی، حمید جلیلوند،
جلد 11، شماره 40 - ( تابستان 1386 )
چکیده
به منظور ارزیابی قابلیت دادههای ماهوارهای سنجنده +ETM جهت تهیه طبقات پوششی جنگل- اراضی درختچهای و مرتع در حدود فوقانی جنگل، این دادهها در بخشی از اراضی جنگلی و مرتعی در ارتفاعات حوزه نکا- ظالم رود مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت تصحیح هندسی تصویر از روش تصحیح هندسی ارتو با بهکارگیری مدل رقومی ارتفاعی استفاده شد که میزان خطای ریشه میانگین مربعات معادل 68/0 پیکسل در راستای محور Xها و 69/0 پیکسل در راستای محور Yها را به دست آورد. از تکنیک PANSHARP جهت ترکیب وضوح باندهای اصلی و باند پانکروماتیک استفاده شد. به منظور تهیه نقشه واقعیت زمینی از روش نمونه برداری تصادفی منظم با قطعات نمونه یک هکتاری استفاده شد. از فرم رویشی درختی، درختچهای و مرتعی بهعنوان معیار تفکیک طبقات استفاده گردید. مجموعهای از کانالها شامل باندهای اصلی، شاخصهای گیاهی NDVI و (NIR(IR/R و مولفههای اول حاصل از تجزیه مولفههای اصلی جهت طبقه بندی دادهها مورد استفاده قرار گرفت. از روش خودکار انتخاب کانالها جهت انتخاب ترکیب بهینه باندی استفاده شده و نمونههای تعلیمی با استفاده از شاخصهای تفکیک پذیری طبقات ارزیابی شدند. طبقه بندی تصویر با الگوریتم حداکثر احتمال و با استفاده از دو مجموعه داده اصلی و ترکیبی انجام گرفت که حداکثر صحت کلی را با میزان 67 % و شاخص کاپا 43/0 را در مجموعه داده اصلی حاصل نمود. با توجه به میزان به دست آمده معیارهای بیان صحت طبقه بندی، دادههای اصلی سنجنده +ETM جهت نمایش طبقات پوشش سه گانه بر مبنای فرم رویشی و در منطقه مورد مطالعه دارای قابلیت متوسط ارزیابی گردید. لذا میتوان با این معیار اقدام به تفکیک طبقات پوشش در منطقه نمود. همچنین اعمال روشهای تکمیلی بهمنظور کاهش تداخل طیفی بازتاب زمینه دراین گونه مناطق پیشنهاد میشود.
سید احسان ساداتی، سید فضل الله عمادیان، حمید جلیلوند، جمشید مختاری، مسعود طبری،
جلد 11، شماره 41 - ( پاییز 1386 )
چکیده
پژوهش حاضر به منظور بررسی اثرات برخی عوامل توپوگرافی در چگونگی پراکنش درختان نمدار و نحوه زادآوری این گونه درمنطقه "واز"، واقع در جنگلهای چمستان نور انجام گرفت. پس از تهیه نقشه توپوگرافی و شناسایی منطقه اقدام به نمونه برداری قطعات به صورت انتخابی شد. بر این اساس قطعات نمونه دایرهای 1000 متر مربعی مد نظر قرار گرفت طوری که حداقل 3-2 اصله درخت نمدار میانسال تا کهنسال درآن موجود باشد. مشخصههایی همانند ارتفاع از سطح دریا، شیب منطقه، جهت دامنه، اشکوب جنگل و آمیختگیهای درختی و زادآوری در این قطعات مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان میدهد که متوسط قطر برابر سینه و ارتفاع درختان نمدار در این رویشگاه به ترتیب 9/36 سانتیمتر و 23 متر است. همچنین معلوم شد که نمدار دامنه ارتفاعی1400-1200 متر، شیبهای100- 75 در صد و جهتهای شمال شرقی تا شرقی را بیشتر ترجیح میدهد و از تراکم بیشتری برخوردار میگردد. در این رویشگاه نمدار تشکیل چندین آمیختگی درختی با گونههای راش، ممرز و انجیلی میدهد که آمیختگی غالب، عمدتاً به صورت نمدار- راش ظاهر میشود. در اکثر آمیختگیهای درختی نمدار در اشکوب بالا قرار میگیرد. مشاهدات زادآوری نشان میدهد که نمدار اکثراً از طریق پاجوش تکثیر میشود.
ایوب گلیج، حمید جلیلوند، محمد رضا پورمجیدیان، مسعود طبری، کیومرث محمدی سمانی،
جلد 11، شماره 41 - ( پاییز 1386 )
چکیده
به منظور بررسی موفقیت زادآوری و تعیین بهترین سطح برای استقرار زادآوری، 12 حفره با مساحتهای 100-50، 300-150 و 600-400 متر مربع و چهار تکرار در سطح هم ارتفاع انتخاب شد. برای اندازهگیری فراوانی، ارتفاع و قطر یقه نهالهای زادآوری شده بعد از برش، تعدادی میکروپلات دو متر مربعی در داخل حفرهها و در طول قطر بزرگ و بسته به نسبت سطح حفرهها پیاده شد. نتایج نشان داد که در حفرهها، تعداد نهالها از 5 (در حفرههای بزرگ) تا 28 اصله (در حفرههای کوچک و متوسط) در متر مربع تغییر میکند. تعداد نهالها در دو مساحت اول (کوچک و متوسط) اختلاف معنیدار آماری با یکدیکر نداشتند. تعداد نهالهای تجدید حیات یافته در این حفرهها با حفره بزرگ معنی دار بود (در سطح 1%). از این مطالعه چنین استنباط میشود که زادآوری در حفرههای بزرگ (600-400 متر مربعی) محدود میشود ولی در حفرههای کوچکتر که عموماً برداشت به صورت تک درخت انجام شده است از شرایط بهتری برخوردار میباشد. نتیجه این تحقیق نشان میدهد که مناسبترین سطح برای برش تک گزینی در چنین جنگلهایی تا 300 متر مربعی میباشد.