4 نتیجه برای امامی
مجتبی استوار، توحید سعید، امیر مصطفی پور، سجاد امامی،
دوره 4، شماره 2 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1397 )
چکیده
در روش جوشکاری هیبریدی TIG-MIG کیفیت و راندمان بهتری در مقایسه با هر کدام از روشهای MIG و TIG به دست میآید. همچنین، در این روش هیبریدی، قوس MIG در محیط گاز محافظ آرگون خالص پایدارتر است. بنابراین، در این پژوهش اثر پارامترهای جوشکاری هیبریدی TIG-MIG بر کیفیت ظاهری و نسبت عمق به عرض جوش فولاد زنگنزن آستنیتی L316 با طراحی آزمایش تاگوچی بررسی گردید. سپس ساختار ناحیه تحت تاًثیر حرارت (HAZ) جوش هیبریدی حاصل از پارامترهای بهینه طراحی تاگوچی، با هر کدام از جوشهای ساده MIG و TIG به تنهایی و تحت شرایط حرارت ورودی یکسان مقایسه شد. نتایج نشان داد که مهمترین پارامتر در روش هیبریدی از نظر دستیابی به بهترین کیفیت ظاهری و همچنین بیشترین نسبت عمق به عرض، فاصله بین دو قوس است. شدت جریانهای TIG و MIG پارامترهای مؤثر بعدی هستند. در جوشکاری هیبریدی در پارامترهای بهینه، وسعت و اندازه دانه ناحیه HAZ به دلیل سرعت سرمایش بالاتر آن نسبت به دو فرآیند MIG و TIG، کوچکتر بود.
سجاد امامی، توحید سعید،
دوره 5، شماره 2 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1398 )
چکیده
جوش بدون درزی بر روی ورق 2 میلیمتری فولاد زنگنزن آستنیتی 304 با روش جوشکاری همزن اصطکاکی با سرعت چرخشی 400 دور بر دقیقه و سرعت پیشروی 50 میلیمتر بر دقیقه ایجاد گردید. مشاهدات ریزساختاری توسط میکروسکوپ نوری نشان داد که اصلاح ریزساختاری شدیدی در ناحیه جوش صورت گرفته است. همچنین، نتایج حاصل از آزمون پراش الکترونهای برگشتی (EBSD) نشان داد که کسر بزرگی از مرزدانه های کوچک زاویه با وقوع بازیابی دینامیکی در ناحیه متاثر از عملیات ترمومکانیکی و کسر بزرگی از مرزدانههای بزرگ زاویه با وقوع تبلور مجدد دینامیکی در ناحیه همزده توسعه یافتهاند. تصویر قطبی صفحات 100 نشان داد که اجزای بافت برشی A*1 و A*2 در ناحیه همزده بوجود آمده است.
محسن حاجی زاده، سجاد امامی، توحید سعید،
دوره 6، شماره 1 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1399 )
چکیده
جوشهای بدون درزی بر روی ورقهای 2 میلیمتری فولاد زنگنزن آستنیتی 304 با روش جوشکاری همزن اصطکاکی با سرعتهای پیشروی 150 میلیمتر بر دقیقه و سرعتهای چرخشی 400 و 800 دور بر دقیقه ایجاد شد. مطالعات ریزساختاری توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی مجهز به سیستم پراش الکترونهای برگشتی انجام شد. نتایج نشان داد که کسر بزرگی از مرزدانه های کوچک زاویه با وقوع بازیابی دینامیکی در ناحیه متاثر از عملیات ترمومکانیکی شکل گرفت. درصد بیشتری از این مرزها در نمونه جوشکاریشده با سرعت 800 دور بر دقیقه به علت همراه داشتن حرارت و میزان تغییرشکل بالا توسعه یافت. کسر بزرگی از مرزدانه های بزرگ زاویه با وقوع تبلور مجدد دینامیکی پیوسته در ناحیه همزده هر دو نمونه تشکیل شد. ریزساختار ظریفتری در ناحیه همزده نمونه جوشکاریشده با سرعت چرخشی 400 دور بر دقیقه، به علت همراه داشتن حرارت ورودی پایین به دست آمد. تصویر قطبی صفحات {111} نشان داد که اجزای بافت برشی ساده در ناحیه همزده تشکیل شد و شدت مربوط به تصاویر قطبی با افزیش سرعت چرخشی افزایش یافت. توسعه اجزای بافت برشی ساده به طور ضمنی وقوع تبلور مجدد دینامیکی پیوسته را تایید میکند.
سجاد امامی، توحید سعید،
دوره 6، شماره 1 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1399 )
چکیده
صفحات برنجی تک فاز به ضخامت 2 میلیمتر با روش نورد تجمعی با سیکلهای متفاوت 1 و 3 تحت تغییر شکل پلاستیک شدید قرار گرفتند. خواص مکانیکی از قبیل سختی، استحکام تسلیم و کششی نمونهها با افزایش تعداد پاسهای نورد تجمعی بهبود پیدا کردند. به نحوی که سختی از HV 95 در نمونههای آنیلی تا HV 225 در نمونه حاصل از 3 مرحله نورد تجمعی افزایش یافت و همچنین استحکام تسلیم و کششی نمونههای حاصل از نورد تجمعی به ترتیب تا 5 و 2 برابر نمونههای آنیل شده افزایش یافتند. جوش بدون درزی بر روی نمونه آنیل شده و همچنین ورقهای فرآوری شده از فرایند نورد تجمعی با روش جوشکاری همزن اصطکاکی با سرعت چرخشی 400 دور بر دقیقه و سرعت پیشروی 100 میلیمتر بر دقیقه ایجاد گردید. مشاهدات ریزساختاری نشان دادند که ریزساختار هممحور و ریز مشابهی بر اثر وقوع تبلور مجدد دینامیکی در ناحیه همزده هر سه نمونه شکل یافته است. خواص مکانیکی نواحی اتصال با آزمونهای سختی سنجی و کشش مطالعه گردید. نتایج حاصل از سختی سنجی نشان داد که مقادیر سختی در ناحیه جوش نمونههای نورد تجمعی به علت حرارت همراه با این فرآیند تاHV 110 کاهش یافته است. نتایج حاصل از آزمون کشش نشان داد که استحکام تسلیم وکششی نمونههای تهیه شده از مقطع جوش نمونههای نورد تجمعی به ترتیب 8/1 و3/1 برابر نمونههای کششی تهیه شده از مقطع جوش نمونههای آنیل شده است.