3 نتیجه برای رنجبرنوده
امین رضائی، اسلام رنجبرنوده، مهدی ایرانمنش،
دوره 1، شماره 1 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1394 )
چکیده
در صنایع سنگین از انواع جوش ذوبی برای اتصال استفاده میشود. اما اعوجاجهای جوشی، گاهی سبب بروزمشکلاتی مثل جفت نشدن قطعات روی یکدیگر در حین عملیات مونتاژ میشوند که این امر موجب افزایش هزینه تولید برای برطرف کردن عیب میشود. از اینرو لازم است تا برای بهبود کیفیت قطعه و همچنین کاهش هزینهها، اعوجاج ناشی از جوش پیشبینی شده و کاهش یابد. در این مطالعه در ابتدا روش تغییر شکل ذاتی برای پیشبینی اعوجاج در سازههای بزرگ معرفی میگردد. در ادامه یک پانل نسبتا بزرگ، در نرم افزار المان محدود انسیس شبیهسازیو اعوجاج آن اندازهگیری میشود. صحت پاسخها با نمونه تجربی سنجیده شده. سپس یک توالی جوشکاری بهینه برای ایجاد کمترین مقدار اعوجاج ارائه میگردد.
علیرضا کشاورز، اسلام رنجبرنوده، منوچهر فدوی، مهدی سعید کیاست،
دوره 3، شماره 1 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1396 )
چکیده
بسیاری از قطعات مهندسی در طول عملکرد خود تحت بارهای تناوبی قرار میگیرند. امروزه پیشبینی و پیشگیری شکستهای ناشی از خستگی به یکی از دغدغههای صاحبان صنایع تبدیلشده است. از آنجاییکه فرآیند خستگی بسیار ناگهانی رخ میدهد، شناخت عوامل مؤثر بر عمر خستگی سازهها بسیار مهم و ضروری است. بارگذاریهای متعدد مکانیکی و حرارتی عوامل مهمی از شکست خستگی در صنایع به شمار میروند. در طراحی خستگی مناسب، تجزیه و تحلیل بایستی توأم با شبیه سازی دقیق آزمایشگاهی باشد. در پژوهش حاضر به مقایسه عمر خستگی نمونههای جوشی از جنس فولاد A36 با استفاده از انجام آزمایش خستگی و شبیهسازی آن در نرمافزار انسیس به روش المان محدود پرداخته شده است. در این تحقیق تأثیر تنش پسماند، گرده، شکاف و ضخامت نمونه ها بر عمر خستگی مطالعه شده است. نتایج بهدست آمده از شبیهسازی عددی و نتایج آزمایشگاهی نشاندهنده صحت روشهای بهکاررفته و دقت مدلسازی است. نتایج همچنین نشان میدهد که وجود گرده تاثیر بیشتری در کاهش عمر خستگی دارد.
سعید شادکام، اسلام رنجبرنوده، مهدی ایرانمنش،
دوره 5، شماره 2 - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران 1398 )
چکیده
جوشکاری به طور گسترده ای در صنایع برای مونتاژ محصولات مختلف مانند کشتی، اتومبیل، قطار و پل استفاده می شود. اعوجاج جوش اغلب نتایجی مانند عدم دقت ابعادی در طول مونتاژ و افزایش هزینه های ساخت را درپی دارد. بنابراین، پیشبینی و کاهش اعوجاج جوش برای بهبود کیفیت سازه جوش داده شده بسیار مهم است. در این مطالعه پیشبینی اعوجاج ابتدا با استفاده ترکیب آنالیز المان محدود حرارتی الاستیک – پلاستیک و روش الاستیک که بر اساس تئوری تغییرشکلهای ذاتی است، توسعه داده شد. پس از آن تغییرشکلهای ذاتی اتصالات جوشی در طول پروسه جوشکاری پانل بزرگ بدست آمد و خصوصیات آن مورد بررسی قرار گرفت. پس از بدست آوردن تغییرشکلهای ذاتی از روش سودمند الاستیک جهت آنالیز اعوجاج پانل بزرگ استفاده شد. در نهایت تاثیر ترتیب جوشکاری بر روی اعوجاج پانل بزرگ بررسی شد. نتایج آنالیز الاستیک اعوجاجهایی را در لبههای پانل و مناطق داخلی آن نشان داد، که با تغییر ترتیب جوشکاری تقویتیهای پانل به یک ترتیب جوشکاری متقارن میتوان این اعوجاجها را کاهش داد.