۸ نتیجه برای عباسی
سارا ساکیان، حامد ثابت، مهرداد عباسی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران ۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله تاثیر پارامترهای جوشکاری اصطکاکی (فشار فورج و زمان جوشکاری) بر شکل ظاهری و خواص مکانیکی اتصال فولاد HNV۳ به سوپرآلیاژ Nimonic ۸۰A را نشان می دهد. بدین منظور دو میله با قطرهای ۲۰ میلیمتر از هر دو آلیاژ آماده شده و با پارامترهای مختلف (فشار فورج و زمان جوشکاری) با استفاده از روش جوشکاری اصطکاکی سربه سر به یکدیگر متصل شده اند. آزمون کشش برای مشخص شدن تاثیر پارامترهای جوشکاری بر روی نمونه ها انجام شده است و مشخص شده که با انتخاب درست پارامترهای جوشکاری، استحکام نهایی اتصال بین HNV۳ و Nimonic ۸۰A در مقایسه با مواد پایه افزایش یافته است.
مرتضی عباسی، حمیدرضا نجفی دژده منفرد، علیرضا خدابنده،
دوره ۴، شماره ۱ - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران ۱۳۹۷ )
چکیده
در این پژوهش جوشکاری غیرمشابه فولاد زنگنزن آستینیتی ۳۰۴ L و فریتی ۴۰۹ با فرآیند GMAW با دو ترکیب از گازهای آرگون- اکسیژن و آرگون- دی اکسید کربن بررسی شده است. برای این منظور، سیمجوشهای ER۳۰۹LMo و ER۳۱۶LSi باتوجه به مقدار فریت دلتای ۵ و ۱۵ درصد (با استفاده از روابط و دیاگرام شفلر) انتخاب شد. بر پایه مشاهدات، جوش قابل قبول با پرکنندههای مذکور و استفاده از گاز محافظ
O۲ ۲%- Ar حاصل شد. نتایج آزمونهای کشش نشاندهنده تنش تسلیم و استحکام کششی به ترتیب ۲۸۸ و MPa ۴۲۴ و وقوع شکست در سمت فولاد فریتی ۴۰۹ بود. میکروسختیسنجی نیز نشاندهنده حصول بیشترین سختی در فلز جوش ER۳۱۶LSi بین ۱۹۰ تا HV ۲۰۰ و کمترین سختی در منطقه تحت تاثیر حرارت فولاد فریتی ۴۰۹ (HV۱۴۵) بر اثر رشد دانهها در آن بود. همچنین، در منطقه تحت تاثیر حرارت فولاد زنگنزن فریتی رسوبات سوزنی شکلی از نوع TiC مشاهده شد که گمان میرود بر اثر گرمایش و سرمایش سریع حین جوشکاری به این شکل تحول یافته باشند.
مصطفی ونایی، محمد اردستانی، علیرضا عباسی،
دوره ۴، شماره ۲ - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران ۱۳۹۷ )
چکیده
در این پژوهش جوشکاری غیر همجنس فولاد ساده کربنیSt۵۲ به فولاد مقاوم به سایش W۴۰۰ و تاثیر آن بر ریزساختار و خواصسایشی فولاد مقاوم به سایش مورد بررسی قرارگرفت. روش تولید فولاد مقاوم به سایش کوئنچ مستقیم و سختی اسمی آن ۴۰۰ برینل بود. از فرایند جوشکاری قوسی تنگستن- گاز جهت انجام اتصال استفاده شد. نتایج نشان داد که جوشکاری باعث تغییرات اساسی در ریزساختار منطقه متاثر از حرارت فولاد مقاوم به سایش میشود و موجب کاهش سختی و افزایش نرخ سایش آن میگردد. همچنین بر طبق مشاهدات انجام شده، با افزایش حرارت ورودی جوشکاری به میزان ۹%، سختی منطقه متاثر از حرارت فولاد مقاوم به سایش ۸% کاهش و نرخ سایش آن ۵/۲ برابر افزایش یافت. بر طبق مشاهدات انجام گرفته توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی، مکانیزم اصلی سایش در فلز پایه فولاد مقاوم به سایش، سایش چسبان و خراشان بود. این در حالی است که مکانیزم سایش در منطقه متاثر از حرارت فولاد مقاوم به سایش، سایش چسبان و ورقهای شدن بود. با افزایش حرارت ورودی، میزان سایش ورقهای به میزان قابل توجهی افزایش یافت.
محسن عباسی بهارانچی، سید باقر عسکری،
دوره ۵، شماره ۱ - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران ۱۳۹۸ )
چکیده
در این پژوهش جوشکاری ورق های فولادی ۱۰۰۲۵ EN و L ۳۱۶ به روش جوشکاری همزنی مورد بررسی قرار گرفته و پارامترها توسط نرم افزار روش سطح پاسخ بهینه سازی شدند. جهت بررسی خواص مکانیکی و متالورژیکی اتصال، آزمایش های ریز سختی و آزمایش کشش و متالوگرافی توسط میکروسکوپ نوری و الکترونی روبشی مجهز به سیستم آنالیز شیمیایی انجام و مناطق مختلف شامل ناحیه همزده، مناطق متأثر از حرارت، فصل مشترک¬ها و ناحیه متأثر از حرارت و مکانیک مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بهینه سازی نشان داد که بهترین اتصال با بیشترین استحکام در سرعت چرخش ۹۵۰ دور بر دقیقه، حرکت خطی ۹۰ میلی متر بر دقیقه و زاویه انحراف ۳ درجه حاصل می شود شکست در تمامی آزمایش های کشش از فلز پایه ۱۰۰۲۵ EN سمت پیش رونده اتفاق افتاد و بیشترین استحکام با پارامترهای بهینه در MPa ۳۱۲ اتفاق می افتد. نتایج متالوگرافی نشان داد که اندازه دانه در ناحیه همزده ۱۰تا ۲۰ برابر کاهش می¬یابد و باعث بهبود خواص مکانیکی اتصال می شود. همچنین نتایج آنالیز شیمیایی خطی و نتایج سختی بر روی نمونه جوشکاری شده با پارامترهای بهینه نشان از اختلاط نسبتاً مناسب در ناحیه همزده می باشد.
رضا تماس گوابری، علیرضا ابراهیمی، سید مهدی عباسی، علیرضا یزدی پور،
دوره ۵، شماره ۱ - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران ۱۳۹۸ )
چکیده
در تحقیق حاضر اثر ارتعاش محدوده رزونانس (تحت فرکانس Hz ۷۵) در حین جوشکاری GMAW آلیاژ آلومینیوم
۳۲۱H-۵۰۸۳-AA مورد بررسی قرار گرفت. نیروی ارتعاشی اعمالی در حدود N ۲۲۰۰ - ۸۵۰ بوده و سایر پارامترهای جوشکاری ثابت در نظر گرفته شدند. بررسی استحکام کششی و همچنین سختی¬سنجی نمونه¬های جوشکاری شده انجام شد. همچنین سطوح شکست نمونه¬ها بوسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزایش نیروی ارتعاش، استحکام کششی و استحکام شکست نمونه¬های جوشکاری شده در مقایسه با نمونه جوشکاری شده بدون ارتعاش به ترتیب در حدود ۳ و ۹ درصد افزایش یافته است. در نمونه جوشکاری شده بدون اعمال ارتعاش، اندازه متوسط دانه-ها در حدود µm ۲۰۰ و عرض ناحیه متأثر از حرارت در حدود µm ۱۸۰۰ است. در حالیکه با اعمال ارتعاش در حین جوشکاری و با افزایش نیروی ارتعاش از N ۸۵۰ به N ۲۲۰۰، اندازه متوسط دانه¬ها به حدود µm ۷۵ کاهش یافته و نیز وسعت ناحیه متأثر از حرارت از حدود µm ۱۰۰۰ به µm ۷۰۰ ، یعنی در حدود ۴۴ الی ۶۱ درصد کاهش یافت.
نیما عباسیان وردین، توحید سعید، علیرضا اکبری،
دوره ۹، شماره ۱ - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران ۱۴۰۲ )
چکیده
در پژوهش حاضر دو آلیاژ آنتروپی بالای AlCoCrFeNi (Al۱) و Al۰,۷CoCrFeNi (Al۰.۷) با فرایند جوشکاری قوسی تنگستن با گاز محافظ آرگون در شدت جریان جوشکاری A ۱۸۰ و سرعت جوشکاری۱/۴mm/s بر روی فولاد ساده کربنی روکشدهی شد. برای مطالعه ریزساختار و شناسایی نوع ترکها همچنین ترکیب فازی و سختی روکشها از میکروسکوپ نوری، میکروسکوپ الکترون روبشی نشر میدانی، پراشسنجی اشعه ایکس و ریزسختی سنجی استفاده شد. نتایج نشان داد که روکش Al۱ دارای ساختار گلبرگی متشکل از فاز BCC همراه با فاز غنی از Cr بر روی مرزدانهها است. در آلیاژ Al۰.۷ با مقدار Al کمتر، فاز غنی از Cr حذف شده و بجای آن فاز جدید با شبکه کریستالی FCC در انواع ویدمن اشتاتن و دندریتی تشکیل میشود. در آلیاژ Al۱ هر دو نوع ترکهای مرزدانهای و دروندانهای ایجاد شده از نوع ترک انجمادی تشخیص داده شدند. همچنین تنشهای حرارتی و ترد بودن فاز BCC به عنوان عوامل افزایش حساسیت به ترک تعیین شد.در آلیاژ Al۰.۷ ترکیبی از عواملی نظیر کاهش دامنه انجماد، تشکیل فاز FCC در مورفولوژی دندریتی و کاهش سختی در نتیجه کاهش مقدار Al، به عنوان عوامل حذف ترک در آلیاژ شناسایی شد.
رضا عباسی، سید علی اصغر اکبری موسوی، یاسر وحیدشاد،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران ۱۴۰۳ )
چکیده
مطالعه حاضر بهینهسازی خواص مکانیکی و ریزساختاری جوشکاری لیزر ابر آلیاژ پایه کبالت هاینس ۲۵ (L-۶۰۵) را بررسی میکند. تأثیر متغیرهای جوشکاری لیزر مانند قدرت پرتو لیزر، بسامد ضربانی، سرعت جوشکاری و پهنای زمانی ضربان بر خواص مکانیکی و متالورژیکی اتصالات جوش مورد بررسی قرار میگیرد. با بررسی متغیرهای جوشکاری مقادیر G (شیب حرارتی) و R (نرخ انجماد) و همچنین تحت تبرید (G/R) و سرعت سرمایش (G×R) که بر ریزساختار انجماد غالب هستند، محاسبه و همبستگی ساختاری با خواص مکانیکی حاصل از جوش بررسی میگردد. در این تحقیق بدست آوردن متغیرهای جوشکاری برای ایجاد درصد بالایی از ساختار به صورت دندریت هم محورمد نظر میباشد. بررسی ریزساختاری رشد دانه همپایی و ساختارهای دندریتی در ناحیه جوش را نشان میدهد. سرعت انجماد بالا در حوضچه جوش سبب انجماد دندریتی شد که از دندریتهای ستونی دیوارههای جوش شروع میشود و به دندریتهای هم محور در مرکز جوش منتهی میشود. مقدار ریزسختی در ناحیه جوش برابر ۳۲۸ ویکرز میباشد که به سختی ماده اصلی بسیار نزدیک است. استحکام کششی نمونههای جوش به حدود %۹۳ و%۹۴ استحکام کشش فلزپایه میرسد. بررسی آزمون کشش نمونههای جوش حاکی از شکست نرم-ترد است. با بررسی میکروسکوپی الکترونی روبشی وجود فرورفتگیها، شکاف بین دانهای و ریز حفرهها در ناحیه شکست تأیید شد.
بهنام حیدری دهکردی، مهدی رفیعی، مهدی امیدی، محسن عباسی بهارانچی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران ۱۴۰۳ )
چکیده
در این پژوهش فولاد زنگنزن ۳۱۶L و سرمت WC-۱۰Co توسط روش اتصال فاز مایع گذرا با استفاده از لایه میانی BNi-۲ در دو ضخامت ۲۵ و ۵۰ میکرومتر به یکدیگر متصل شدند. فرایند اتصال نمونهها در دمای ۱۰۵۰ درجه سانتیگراد و در زمانهای نگهداری ۱، ۱۵ و ۳۰ دقیقه انجام شد. پس از انجام عملیات اتصال ریزساختار اتصالات ایجاد شده با استفاده از میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی مجهز به سیستم آنالیز تفکیک انرژی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشهای ریزسختی سنجی و تنش کششی-برشی نیز جهت مطالعه رفتار مکانیکی نمونهها انجام گرفت. بررسیهای ریزساختاری نشان داد که مکانیزم شکلگیری ناحیه انجمادی در تمامی نمونهها، مکانیزم انجماد همدما بوده و در اثر انجام اتصال یک ناحیه انجمادی همدما ایجاد میشود. همچنین تنها فاز موجود در منطقه انجمادی هم دما محلول جامد پایه نیکلی بود. در منطقه متأثر از نفوذ سمت ماده پایه فولادی فارغ از ضخامت لایه میانی بورایدهای کمپلکس و در منطقه متأثر از نفوذ سمت ماده WC-Co فاز ترد و شکننده اتا ایجاد شد. بررسی ریزسختی نمونهها نشان داد که حداکثر سختی در تمامی نمونهها متعلق به ماده پایه WC-Co و در حدود ۱۱۰۰ ویکرز بوده که دلیل آن وجود ذرات سخت WC بود. همچنین حداکثر استحکام کششی-برشی حدود ۲۴۰ مگاپاسکال و متعلق به نمونه متصل شده در زمان ۱۵ دقیقه با استفاده از لایه میانی با ضخامت ۵۰ میکرومتر بود.