جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای کریم زاده

وحید ظهوری شعار، فتح اله کریم زاده، عبدالمجید اسلامی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران ۱۳۹۶ )
چکیده

در این پژوهش ابتدا آلومینیوم نانوساختار به روش نورد تبریدی تولید و سپس به روش جوشکاری مقاومتی نقطهای جوشکاری شد. برای این منظور پس از انجام عملیات آنیل محلولی، نمونهها تا کاهش ضخامت ۹۰ درصد تحت فرآیند نورد تبریدی قرار گرفتند. سپس به‌منظور حصول همزمان استحکام و انعطافپذیری ورقهای تولید‌شده تحت عملیات پیرسازی (۳۰ ساعت در ۱۳۰ درجه سانتیگراد) قرار گرفتند. استحکام کششی آلومینیوم نانوساختار ۳۷۰ مگاپاسکال، ریزسختی آن ۱۳۵ ویکرز و انعطافپذیری آن ۱۱% به‌دست آمد. سپس نمونههای نورد تبریدی‌شده، با پارامترهای مختلف شامل شدت جریان ۵۰ الی ۱۰۰ کیلو آمپر، نیروی الکترود ۸/۲ کیلو نیوتن، و مدت زمان جوشکاری ۱/۰ ثانیه تحت فرآیند جوشکاری مقاومتی نقطهای قرار گرفتند. بیشینه نیروی شکست در آزمون کشش برش برای نمونه نانوساختار N  ۵۵۸۰ به‌دست آمد. نتایج نشان داد که نمونه‌های نانوساختار در مقایسه با نمونههای آلیاژ آلومینیوم  ۶۰۶۱-T۶استحکام جوش بالاتری دارند.
مهندس پیام قیصری، دکتر فتح اله کریم زاده، دکتر احمد رضاییان، مهندس امین شهسواری،
دوره ۳، شماره ۲ - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران ۱۳۹۶ )
چکیده

در این تحقیق به منظور بهبود خواص مکانیکی آلیاژ آلومینیوم ۲۰۲۴، ابتدا آلومینیوم نانوساختار به روش نورد تبریدی تولید و سپس به روش جوشکاری مقاومتی نقطه­ ای جوشکاری شد. برای این منظور نمونه­ های آلومینیومی پس از انجام عملیات آنیل محلولی در دمای ۴۹۵ درجه سانتیگراد به مدت ۵۵ دقیقه، نمونه­ ها تا کاهش ضخامت ۸۵ درصد تحت فرآیند نورد تبریدی قرار گرفتند. سپس به منظور حصول همزمان استحکام و انعطاف ­پذیری ورق­های تولید شده تحت عملیات پیر­سازی قرار گرفتند. در این راستا آلیاژ فوق با پارامتر­های مختلف جوش، شامل شدت جریان ۶۰ الی ۱۰۵ کیلو آمپر، نیروی الکترود ۳ کیلو نیوتن و زمان ۰,۱ ثانیه جوشکاری شد. بیشترین میزان نیروی برش کشش در شرایط جوشکاری با جریان ۹۵ کیلو آمپر بدست آمد.


سینا قادری، فتح اله کریم زاده، علی اشرفی،
دوره ۵، شماره ۲ - ( نشریه علوم و فناوری جوشکاری ایران ۱۳۹۸ )
چکیده

در این پژوهش به بررسی تاثیر زمان و ساختار فلز پایه بر ریزساختار منطقه اتصال فاز مایع گذرای فولاد زنگ نزن L۳۰۴ پرداخته شده است. اتصال فاز مایع گذرا در دمای  °C۱۰۵۰ در دو زمان ۵ و ۶۰ دقیقه بر روی فلزات پایه با دو ساختار آستنیت درشت دانه و مارتنزیتی و با لایه واسط BNi-۲ انجام گرفت. جهت ایجاد ساختار تمام مارتنزیتی، نمونه های فولاد زنگ نزن L ۳۰۴ اولیه در دمای  °C۱۵- تا ۸۰% نورد سرد شد. بررسی های میکروسکوپی نشان داد که در زمان ۵ دقیقه، در ناحیه اتصال دو منطقه انجماد همدما و انجماد غیرهمدما به وجود آمده است. ناحیه انجماد همدما دارای ساختار تکفاز γ و منطقه انجماد غیرهمدما دارای ساختار چندفازی پیچیده ای بود. این در حالی است که پس از ۶۰ دقیقه، تمام ساختار اتصال به صورت همدما انجماد یافته بود و اتصالاتی عاری از عیب حاصل شد. نتایج همچنین نشان داد که ساختار مارتنزیتی فلز پایه که البته در حین سیکل حرارتی جوشکاری به آستنیت فوق ریزدانه بازگشت می یابد تاثیر قابل ملاحظه ای بر عرض ناحیه متاثر از نفوذ داشته است.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی-پژوهشی علوم و فناوری جوشکاری ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Welding Science and Technology of Iran

Designed & Developed by : Yektaweb