جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای تبلور مجدد دینامیکی

سجاد امامی، توحید سعید،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده

جوش بدون درزی بر روی ورق ۲ میلیمتری فولاد زنگ­نزن آستنیتی ۳۰۴ با روش جوشکاری همزن اصطکاکی با سرعت چرخشی ۴۰۰ دور بر دقیقه و سرعت پیشروی ۵۰ میلیمتر بر دقیقه ایجاد گردید. مشاهدات ریزساختاری توسط میکروسکوپ نوری نشان داد که اصلاح ریزساختاری شدیدی در ناحیه جوش صورت گرفته است. همچنین، نتایج حاصل از آزمون پراش الکترون‌های برگشتی (EBSD) نشان داد که کسر بزرگی از مرزدانه ­های کوچک زاویه با وقوع بازیابی دینامیکی در ناحیه متاثر از عملیات ترمومکانیکی و کسر بزرگی از مرزدانه­های بزرگ زاویه با وقوع تبلور مجدد دینامیکی در ناحیه همزده توسعه یافته‌اند. تصویر قطبی صفحات ۱۰۰ نشان داد که اجزای بافت برشی  A*۱ و  A*۲ در ناحیه همزده بوجود آمده است.
 
محسن حاجی زاده، سجاد امامی، توحید سعید،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

جوش‌های بدون درزی بر روی ورق‌های ۲ میلیمتری فولاد زنگ­نزن آستنیتی ۳۰۴ با روش جوشکاری همزن اصطکاکی با سرعت‌های پیشروی ۱۵۰ میلیمتر بر دقیقه و سرعت‌های چرخشی ۴۰۰ و ۸۰۰ دور بر دقیقه ایجاد شد. مطالعات ریزساختاری توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی  مجهز به سیستم پراش الکترون‌های برگشتی انجام شد. نتایج نشان داد که کسر بزرگی از مرزدانه ­های کوچک زاویه با وقوع بازیابی دینامیکی در ناحیه متاثر از عملیات ترمومکانیکی شکل گرفت. درصد بیشتری از این مرزها در نمونه جوشکاری‌شده با سرعت ۸۰۰ دور بر دقیقه به علت همراه‌ داشتن حرارت و میزان تغییرشکل بالا توسعه یافت. کسر بزرگی از مرزدانه ­های بزرگ زاویه با وقوع تبلور مجدد دینامیکی پیوسته در ناحیه همزده هر دو نمونه تشکیل شد. ریزساختار ظریف‌تری در ناحیه همزده نمونه جوشکاری‌شده با سرعت چرخشی ۴۰۰ دور بر دقیقه، به علت همراه داشتن حرارت ورودی پایین به دست آمد. تصویر قطبی صفحات {۱۱۱} نشان داد که اجزای بافت برشی ساده در ناحیه همزده تشکیل شد و شدت مربوط به تصاویر قطبی با افزیش سرعت چرخشی افزایش یافت. توسعه اجزای بافت برشی ساده به طور ضمنی وقوع تبلور مجدد دینامیکی پیوسته را تایید می‌کند.
سجاد امامی، توحید سعید،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

صفحات برنجی تک فاز به ضخامت ۲ میلیمتر با روش نورد تجمعی با سیکل‌های متفاوت ۱ و ۳ تحت تغییر شکل پلاستیک شدید قرار گرفتند. خواص مکانیکی از قبیل سختی، استحکام تسلیم و کششی نمونه‌ها با افزایش تعداد پاس‌های نورد تجمعی بهبود پیدا کردند. به نحوی که سختی از HV ۹۵ در نمونه‌های آنیلی تا HV ۲۲۵ در نمونه حاصل از ۳ مرحله نورد تجمعی افزایش یافت و همچنین استحکام تسلیم و کششی نمونه‌های حاصل از نورد تجمعی به ترتیب تا ۵ و ۲ برابر نمونه‌های آنیل شده افزایش یافتند. جوش بدون درزی بر روی نمونه آنیل شده و همچنین ورق‌های فرآوری شده از فرایند نورد تجمعی با روش جوشکاری همزن اصطکاکی با سرعت چرخشی ۴۰۰ دور بر دقیقه و سرعت پیشروی ۱۰۰ میلیمتر بر دقیقه ایجاد گردید. مشاهدات ریزساختاری نشان دادند که ریزساختار هم‌محور و ریز مشابهی بر اثر وقوع تبلور مجدد دینامیکی در ناحیه همزده هر سه نمونه شکل یافته است. خواص مکانیکی نواحی اتصال با آزمون‌های سختی سنجی و کشش مطالعه گردید. نتایج حاصل از سختی سنجی نشان داد که مقادیر سختی در ناحیه جوش نمونه‌های نورد تجمعی به علت حرارت همراه با این فرآیند تاHV  ۱۱۰ کاهش یافته است. نتایج حاصل از آزمون کشش نشان داد که استحکام تسلیم وکششی نمونه‌های تهیه شده از مقطع جوش نمونه‌های نورد تجمعی به ترتیب ۸/۱ و۳/۱ برابر نمونه‌های کششی تهیه شده از مقطع جوش نمونه‌های آنیل شده است.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی-پژوهشی علوم و فناوری جوشکاری ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Welding Science and Technology of Iran

Designed & Developed by : Yektaweb