جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای جوشکاری مقاومتی نقطه‌ای

وحید ظهوری شعار، فتح اله کریم زاده، عبدالمجید اسلامی،
دوره 3، شماره 1 - ( 5-1396 )
چکیده

در این پژوهش ابتدا آلومینیوم نانوساختار به روش نورد تبریدی تولید و سپس به روش جوشکاری مقاومتی نقطهای جوشکاری شد. برای این منظور پس از انجام عملیات آنیل محلولی، نمونهها تا کاهش ضخامت 90 درصد تحت فرآیند نورد تبریدی قرار گرفتند. سپس به‌منظور حصول همزمان استحکام و انعطافپذیری ورقهای تولید‌شده تحت عملیات پیرسازی (30 ساعت در 130 درجه سانتیگراد) قرار گرفتند. استحکام کششی آلومینیوم نانوساختار 370 مگاپاسکال، ریزسختی آن 135 ویکرز و انعطافپذیری آن 11% به‌دست آمد. سپس نمونههای نورد تبریدی‌شده، با پارامترهای مختلف شامل شدت جریان 50 الی 100 کیلو آمپر، نیروی الکترود 8/2 کیلو نیوتن، و مدت زمان جوشکاری 1/0 ثانیه تحت فرآیند جوشکاری مقاومتی نقطهای قرار گرفتند. بیشینه نیروی شکست در آزمون کشش برش برای نمونه نانوساختار N  5580 به‌دست آمد. نتایج نشان داد که نمونه‌های نانوساختار در مقایسه با نمونههای آلیاژ آلومینیوم  6061-T6استحکام جوش بالاتری دارند.
مهندس پیام قیصری، دکتر فتح اله کریم زاده، دکتر احمد رضاییان، مهندس امین شهسواری،
دوره 3، شماره 2 - ( 11-1396 )
چکیده

در این تحقیق به منظور بهبود خواص مکانیکی آلیاژ آلومینیوم 2024، ابتدا آلومینیوم نانوساختار به روش نورد تبریدی تولید و سپس به روش جوشکاری مقاومتی نقطه­ ای جوشکاری شد. برای این منظور نمونه­ های آلومینیومی پس از انجام عملیات آنیل محلولی در دمای 495 درجه سانتیگراد به مدت 55 دقیقه، نمونه­ ها تا کاهش ضخامت 85 درصد تحت فرآیند نورد تبریدی قرار گرفتند. سپس به منظور حصول همزمان استحکام و انعطاف ­پذیری ورق­های تولید شده تحت عملیات پیر­سازی قرار گرفتند. در این راستا آلیاژ فوق با پارامتر­های مختلف جوش، شامل شدت جریان 60 الی 105 کیلو آمپر، نیروی الکترود 3 کیلو نیوتن و زمان 0.1 ثانیه جوشکاری شد. بیشترین میزان نیروی برش کشش در شرایط جوشکاری با جریان 95 کیلو آمپر بدست آمد.


آرین قندی، مرتضی شمعانیان، محمد رضا سلمانی،
دوره 6، شماره 1 - ( 6-1399 )
چکیده

تحولات ساختاری و سختی در فولاد پیشرفته استحکام بالا DP590 به کمک میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی بر روی نمونه‌های جوشکاری‌شده مقاومتی نقطه‌ای بررسی شده است. نمودار سختی مقاطع جوش توسط ریزسختی‌سنجی تهیه و پیک دمایی و توزیع حرارت به کمک نرم افزارAbaqus  شبیه‌سازی شد. نتایج نشان می‌دهد با توجه به دمای ایجادشده در هر منطقه دکمه جوش، منطقه تحت تاثیر حرارت و فلز پایه متفاوت دارای ریزساختار متفاوت هستند و این تفاوت بر سختی در مناطق مختلف تاثیرگذار است. حضور جزایر مارتنزیتی تمپرشده، با کسر حدود 44 درصد در زمینه فریت در فلز پایه، ساختار عمدتاً مارتنزیتی در دکمه جوش و ساختار مارتنزیتی به همراه نواحی پراکنده‌ای از فریت در منطقه تحت تاثیر حرارت مشاهده شد. نتایج آزمون ریزسختی‌سنجی نشان‌دهنده تفاوت سختی در مناطق مختلف بود و هم‌چنین مشاهده شد که سختی در منطقه تحت تاثیر حرارت و فلز جوش افزایش یافته است. میزان سختی اندازه‌گیری‌شده در منطقه دکمه جوش، فلز پایه و منطقه تحت تاثیر حرارت، به ترتیب، حدود 400، 200 و 450 ویکرز بود که با ساختارهای مشاهده شده مطابقت داشت.
حسین عابدی چرمهینی، محمد مهدی پیران، علی اکبر اسماعیلی چمگردانی، مسعود عطاپور،
دوره 9، شماره 2 - ( 6-1403 )
چکیده

در پژوهش حاضر به بررسی خواص مکانیکی و ریزساختار ورق­های فولاد زنگ نزن گرید L316 جوش داده شده به روش جوشکاری مقاومتی نقطه­ای با استفاده از لایه واسط مس پرداخته شد. در همین راستا دو حالت، یکی بدون استفاده از لایه واسط و دیگری با استفاده از لایه واسط مس در جریان­های مختلف اتصال داده شدند. به منظور انتخاب جریان بهینه برای هر دو نوع اتصال ابتدا آزمون کشش انجام شد. پس از آن بررسی­های ریزساختاری، ریز سختی، ارزیابی عنصری و مود شکست بر روی نمونه­های بهینه انجام شد. بنابر نتایج بدست آمده با افزایش جریان الکتریکی حرارت ورودی در حوضچه جوش تا حد مناسبی بالا رفته و خواص ریزساختاری و مکانیکی ناحیه جوش بهبود یافته است. همچنین بدلیل بهینه بودن جریان الکتریکی در هر دو نمونه "با و بدون" لایه واسط، هر دو نمونه دچار شکست محیطی شدند که نشان از استحکام بالای فصل مشترک و نقطه جوش آن­ها دارد. تغییرات ترکیب شیمیایی در نواحی مختلف جوش ناچیز بوده و توزیع عناصر در تمامی نواحی یکنواخت گزارش شد. همچنین بیشترین سختی از سمت فلز پایه به سمت مرکز جوش به ترتیب ناحیه جوش>فلز پایه>ناحیه متاثر از حرارت گزارش شد که با نتایج بدست آمده از بررسی ­های ریزساختاری نیز مطابقت داشت.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی-پژوهشی علوم و فناوری جوشکاری ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Welding Science and Technology of Iran

Designed & Developed by : Yektaweb