جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای روکش‌کاری لیزری

محمد هادی ذاکری، علیرضا نصر اصفهانی، سید مسعود برکت،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده

در این پژوهش، ریزساختارلایه روکش شده اینکونل ۶۲۵ با استفاده از لیزر فیبری بر روی فولاد ASTM A۵۷۵ مورد بررسی قرار گرفته است. ابتدا پارامترهای مختلف فرایند روکش­کاری لیزری از جمله دارا بودن کمترین میزان رقت، تخلخل و آمیختگی و نیز بهترین  زاویه ترشوندگی برای یک نمونه بهینه تک پاس مشخص و سپس نسبت به انجام فرایند روکش­کاری اقدام شد.ریز ساختار روکش از راس آن تا زیر لایهبا استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی­ها نشان داد با توجه به نرخ سرد شدن متفاوت در فواصل مختلف، انواع ریخت دندریتیقابل مشاهده است. همچنین پوشش عاری از هرگونه حفره، تخلخل و ترک و ضخامت آن ۹/۰ میلیمتر(۹۰۰ میکرومتر) می­باشد. نتایج حاصل از آنالیزهایفازی(XRD) و عنصری(EDS) نشاندهنده تشکیل فاز گاما و توزیع نسبتاٌ یکنواخت عناصر در پوشش می­باشد. این نتایج همچنیننشان دهنده آن است که تغییریدر ترکیب شیمیاییسطح زیرلایه در نزدیک فصل مشترک حاصل نشده است. نتایج سختی سنجی نیز نشان ­دهنده آن است که سختیازVHN۳۲۵ در سطح روکش شروع و با یک شیب ملایم  به سختی VHN۱۳۵ در زیر لایه رسیده است. این شیب سختی را می­توان ناشی از سرعت­های سرد شدن و یا گرم شدن زیر لایه دانست. 
محمد رضا برهانی، سید رضا شجاع رضوی، فرید کرمانی، محمد عرفان منش، سید مسعود برکت، حامد نادری سامانی، معین شهسواری،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده

هدف از انجام این پژوهش، روکش‌کاری لیزری پودرهای استلایت ۶ و فولاد زنگ‌نزن PH۴-۱۷روی زیرلایه فولاد  زنگ‌نزن PH۴-۱۷ و بررسی ریزساختار انجمادی آن است. نتایج نشان داد ریزساختار پوشش استلایت۶ دارای فاز زمینه محلول جامد کبالت با ساختار FCC و کاربیدهای Cr۷C۳ و Cr۲۳C۶ است. همچنین مقادیر فاصله دندریت اولیه و فاصله بازوی ثانویه دندریت با دور شدن از فصل مشترک کاهش یافته است؛ دلیل این موضوع مربوط به‌تفاوت سرعت سرد شدن در نقاط مختلف پوشش است. ریزساختار روکش فولاد زنگ‌نزن PH۴-۱۷ شامل فازهای مارتنزیتی، فریتی و آستنیتی است؛ با توجه به ترکیب شیمیایی یکسانی که زیرلایه با پوشش داشته، درصد وزنی عناصر ازجمله آهن، نیکل، کروم و مس از روکش به سمت فصل مشترک تغییری نداشته و بیانگر یکنواختی ترکیب شیمیایی پوشش و زیرلایه است. ریزسختی محاسبه شده برای روکش استلایت۶ ، زیرلایه و پوشش فولاد  زنگ‌نزن PH۴-۱۷  به‌ترتیب در حدود  ۴۸۰ ، ۳۵۰ و ۳۵۰ویکرز است. دلیل بیشتر بودن ریزسختی پوشش، وجود کاربیدهای کروم (Cr۷C۳ و Cr۲۳C۶) تشکیل شده در زمینه کبالتی و زمینه محلول جامد کبالتی پوشش است.
 

سید حمید هاشمی، رضا وفایی، سید رضا شجاع رضوی،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده

با توجه به کاربرد فولاد ۳۱۶ در تجهیزات حمل‌ونقل، فضایی و شیمیایی، افزایش عمر و بازسازی آن مورد تقاضای این صنایع است. در این پژوهش تأثیر چگالی انرژی لیزر بر ریزساختار و مشخصات هندسی شامل عرض، ارتفاع و آمیختگی روکش حاصل از رسو‌ب‌نشانی استلایت۶ روی زیرلایه فولاد۳۱۶ موردبررسی قرار گرفت. طراحی آزمایش با تغییرات چگالی انرژی از ۴۰ تا ۱۱۶ ژول بر میلی‌متر و تغییرات نرخ پودر در سطوحی بین ۱۲ تا ۲۰ گرم بر دقیقه انجام شد. برای ارزیابی نمونه‌ها از تصاویر میکروسکوپی نوری، الکترونی و آنالیز طیف‌سنجی پراش انرژی استفاده شد. نتایج نشان داد در ناحیه فصل مشترک با افزایش چگالی انرژی در نرخ پودرهای مختلف ابعاد بازوهای دندریتی اولیه  از ۵/۱ میکرومتر با افزایش۲ برابری به حدود ۳ میکرومتر افزایش می‌یابد. به‌عبارت‌دیگر سرعت سرد شدن ۲ برابر می‌شود. افزایش چگالی انرژی از ۴۰ به ۷۵ ژول بر میلی‌متر منجر به کاهش نسبت کبالت به کروم (مؤثر در خواص سایشی) از ۲ به ۷/۰ و همچنین کاهش نسبت کبالت به آهن (کنترل‌کننده استحاله آلوتروپیک) از ۳۵ به ۳ در ناحیه دندریتی شد؛ این مسئله نشان‌دهنده‌ نقش بسیار مهم چگالی انرژی بر ریزساختار و تحولات فازی است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی-پژوهشی علوم و فناوری جوشکاری ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Welding Science and Technology of Iran

Designed & Developed by : Yektaweb