P. Delshad-Khatibi, F. Akhlaghi. Effect of Time-temperature Cycles on Size and Morphology of Al Powder Particles Prepared via SAMD. Journal of Advanced Materials in Engineering (Esteghlal) 2009; 28 (1) :13-27
URL:
http://jame.iut.ac.ir/article-1-501-fa.html
پویا دلشادخطیبی ، فرشاد اخلاقی . بررسی تاثیر سیکل دما - زمان بر توزیع اندازه و مورفولوژی ذرات پودر آلومینیم تولید شده به روش SAMD. نشریه علمی پژوهشی مواد پیشرفته در مهندسی. 1388; 28 (1) :13-27
URL: http://jame.iut.ac.ir/article-1-501-fa.html
دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران ، pooya570@yahoo.com
چکیده: (6727 مشاهده)
SAMD روش نسبتا جدیدی در تولید پودرهای فلزی است که در آن از همپاشیدگی و تکه تکه شدن مذاب، در اثر انتقال انرژی سینتیک از پروانه همزن به مذاب از طریق یک ماده واسط جامد صورت میپذیرد و پس از انجماد قطرات مذاب حاصل و جدا کردن ماده واسط، پودر فلزی به دست میآید. در تحقیق حاضر، مقدار مشخصی از پودر نمک طعام به مذاب آلومینیم اضافه شد و مخلوط در دمای مشخص برای مدت زمان معین همزده شد تا قطرات فلزی به دست بیایند. سپس این مخلوط در آب کوئنچ شد و در نتیجه قطرات فلزی به پودر تبدیل شدند و نمک طعام در آب حل شد. پودر حاصل پس از جمعآوری، شستشو و خشک کردن تحت آزمایشهای تعیین ابعاد ذرات به کمک اشعه لیزر و بررسیهای میکروسکوپ الکترونی روبشی قرار گرفت. در این تحقیق تاثیر سیکل دما-زمان مورد استفاده در هنگام همزدن مخلوط، بر اندازه و مورفولوژی پودر آلیاژ Al-6wt%Si تولید شده از این روش مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهند که کرویترین ذرات پودری و حداقل اندازه متوسط ذرات آلومینیم با همزدن به مدت 5 دقیقه در 690 درجه سانتیگراد و سپس کوئنچ در آب به دست میآید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1393/11/20 | پذیرش: 1394/2/15 | انتشار: 1394/2/15