، masoumi@cc.iut.ac.ir
چکیده: (14493 مشاهده)
به منظور طراحی واحدهای مختلف دستگاه فشرده کن مضاعف بستههای علوفه، تعیین برخی خواص فیزیکی و رئولوژیکی محصولات ذکر شده ضروری میباشد که در تحقیق حاضر انجام گردید. آزمایشها به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. آزمایش فشردگی به صورت محصور در سه سطح کرنش محوری (25، 35 و 45% طول اولیه) برای بستههای یونجه وکاه انجام گردید. در این آزمایش تأثیر نوع محصول و سطح فشردهسازی بر فشار، مدول الاستیسیته، کاهش تنش و انرژی لازم برای فشرده سازی بررسی شد. نتایج نشان داد که اثر نوع محصول و سطح فشردهسازی، بر پارامترهای به دست آمده بسیار معنیدار بود (01/0P<). بیشترین مقدار فشار، مدول الاستیسیته و انرژی، در نمونههای کاه با کرنش طولی 45% طول اولیه به دست آمد. اثر متقابل محصول و سطح فشردگی بر اولین زمان کاهش تنش بسیار معنیدار بود (01/0P<). در حالیکه نوع محصول و سطح فشردگی بر دومین و سومین زمان کاهش تنش فاقد اثر معنیدار بود (05/0P<). مدل فابرود (رابطه فشار با چگالی) و همچنین دو مدل سیتکی و اسبف (رابطه مدول الاستیسیته با چگالی) بر مقادیر اندازهگیری شده طی آزمایش فشرده سازی برازش شدند و ضرایب ثابت آنها برای بستههای یونجه و کاه به دست آمد. ضریب اصطکاک بستههای یونجه و کاه روی دو سطح (آهن و گالوانیزه) در سه سطح نیروی عمودی بر بستهها اندازهگیری شد. اثر نوع محصول و سطح تماس بر ضریب اصطکاک معنیدار نبود (05/0P<)، ولی اثر وزن عمود بر سطح تماس در مقدار ضریب اصطکاک اندازهگیری شده بسیار معنیدار بود (01/0P<). استحکام کششی ریسمانهای کنفی و نایلونی که در بستهبندی متداول، به کار میرود اندازهگیری شد. نتایج نشان داد مقاومت ریسمانهای کنفی بیشتر از نایلونی بود و برای مقاومت در پارگی پس از باربرداری 3 رشته ریسمان کنفی به دست آمد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1389/2/28 | انتشار: 1388/1/26