تأمین پروتئین از آبزیان به عنوان یک غذای سالم، به دلیل وابستگی ناچیز تکنولوژی صید به خارج یکی از اهداف مهم ایران است. پس به جاست در چارچوب ضوابط و مقرراتی، برای پایداری انباره آبزیان، در افزایش بهرهوری از این منبع، با استفاده از فنآوری پیشرفتهتر تلاش گردد. به طور کلی روشهای صید رایج در سواحل جنوب را بر حسب وضعیت فنآوری صید و نیز طول مدت هر نوبت صید میتوان به سه دسته سنتی، نیمه صنعتی و صنعتی تقسیم کرد. در این مطالعه بهرهوری نیروی کار در صید سنتی و صید نیمه صنعتی با یکدیگر مقایسه شده است. دادههای مورد نیاز این تحقیق با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی و ضمن مصاحبه مستقیم با صیادان استان بوشهر و تکمیل 35 پرسشنامه به دست آمد. برای محاسبه بهرهوری نهایی و متوسط نیروی کار صیادی، از تابع صید به فرم متعالی استفاده گردید.
برای میگو و ماهی دو تابع به صورت جداگانه برآورد شد. نتایج حاصل از تخمین توابع در هر دو مورد نشان داد که بهرهوری نهایی و متوسط نیروی کار در شناورهای نیمه صنعتی به طور معنیدار بیشتر از شناورهای سنتی است
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |