Sh. Darvishi, H. Lamea, F. Akbari Nakhjavani, F. Darvish. Effect of Growth of Selected Lactic Acid Bacteria on Microbial Flora of Ground Beef under Workshop Conditions. jwss 2004; 8 (2) :169-179
URL:
http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-433-fa.html
شعله درویشی ، سیدحسن لامع ، فرخ اکبری نخجوانی ، فرخ درویش . بررسی اثر رشد و تکثیر تعدادی از باکتریهای لاکتیک روی تحول میکروبی گوشت چرخ کرده گاو در شرایط صنعتی. علوم آب و خاک. 1383; 8 (2) :169-179
URL: http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-433-fa.html
چکیده: (22212 مشاهده)
اثر رشد و تکثیر یک سویه لاکتوباسیلوس کازئی زیرگونه کازئی و یک سویه از لاکتوکوکوس لاکتیس زیرگونه لاکتیس واریته دی استی لاکتیس جدا شده از فرآوردههای شیر که فعالیت آنتی بیوز آنها بر روی استافیلوکوکوس ئورئوس واشریشیا کلی بررسی و تأیید شده بود، بر فلور طبیعی گوشت چرخ کرده گاو، در شرایط صنعتی، مورد بررسی قرار گرفت. سویههای مذکور بهطور جداگانه و با غلظت CFU/g 104 گوشت چرخ کرده اضافه شدند. نمونههای تلقیح شده و شاهد در بستههای نیم کیلویی و در ظروف پلاستیکی بستهبندی شده و در 5-1- درجه سانتی گراد به مدت 5 روز نگهداری گردیدند. شمارش گروههای مختلف میکروبی (شمارش کلی میکروارگانیسمهای هوازی، باکتریهای لاکتیک، سودوموناسها، استافیلوکوکوس ئورئوس، کلی فرمها، قارچها و جستجوی (اشریشیاکلی) در طول مدت نگهداری انجام شد. نتایج بررسی نشان میدهد که تعداد باکتریهای لاکتیک در نمونههای تلقیح شده با لاکتوباسیلوس کازئی، در طول مدت نگهداری (5 روز) افزایش مییابد، در حالی که تعداد کل میکروارگانیسمهای هوازی، سودوموناسها، کلی فرمها و مخمرها، در شرایط مذکور، کاهش مییابند. در نمونههایی که با لاکتوکوکوس لاکتیس تلقیح شده بودند، فقط تعداد مخمرها کاهش قابل توجهی نشان میدهند. سویه اخیر روی تعداد سایر گروههای میکروبی شمارش شده اثر قابل توجهی نداشته است. بدین ترتیب مشخص گردید که لاکتوباسیلوس کازئی، میتواند یک سویه آنتاگونیست مناسب با توان بازدارندگی در برابر میکروارگانیسمهای عامل فساد و بیماریزای گوشت خامی که در بستهبندیهای قابل نفوذ به هوا، در دمای بین 1- و 5 درجه سانتی گراد قرار گرفته است، مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1386/10/19 | انتشار: 1383/4/25