A. Aboutalebi, E. Tafazoly, B. Kholdebarin, N. Karimian. Effect of Salinity on Concetration and Distribution of Potassium, Sodium and Chloride Ions in Sweet Lime Scion on Five Rootstocks . jwss 2007; 11 (1) :69-78
URL:
http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-647-fa.html
عبدالحسین ابوطالبی ، عنایتاله تفضلی ، بهمن خلدبرین ، نجفعلی کریمیان . اثر شوری بر غلظت و پراکنش یونهای پتاسیم، سدیم و کلر در پیوندک لیموشیرین روی پنج پایه مرکبات . علوم آب و خاک. 1386; 11 (1) :69-78
URL: http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-647-fa.html
چکیده: (23848 مشاهده)
این پژوهش به منظور بررسی اثر شوری بر غلظت یونهای پتاسیم، سدیم و کلر تحت تأثیر کلرید سدیم در اندامهای هوائی و ریشه نهالهای لیموشیرین پیوند شده روی پنج پایه مرکبات شامل بکرایی (لیموشیرین × نارنگی) لیموآب، ولکامریانا و لیموشیرین به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار در گلخانه به اجرا در آمد. براساس نتایج، نوع پایه تأثیر زیادی بر غلظت یونها داشت. غلظت و پراکنش یونهای پتاسیم، سدیم و کلر در تیمار شاهد و سایر سطوح شوری با هم تفاوت معنی دار داشت. شوری غلظت سدیم و کلر را در ریشه و شاخساره افزایش داد ولی میزان افزایش بسته به نوع پایه متفاوت بود. کمترین غلظت کلر و سدیم در شاخساره پیوندک روی پایه ولکامریانا وجود داشت. بر اثر شوری غلظت پتاسیم در شاخساره پیوندک روی پایه نارنج و بکرایی افزایش و روی سایر پایهها کاهش یافت و همچنین غلظت پتاسیم در ریشه همه پایهها به جز لیموآب افزایش یافت.
واژههای کلیدی: شوری،
لیموشیرین،
پایه
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1386/10/19 | انتشار: 1386/1/26