M. Rezaei, H. Nassiri Moghaddam, J. Pourreza, H. Kermanshahi. Effects of Dietary Crude Protein and Supplemental Lysine Levels on Broiler Chickens Performance, Carcass Characteristics and N Excretion. jwss 2006; 9 (4) :171-180
URL:
http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-510-fa.html
منصور رضائی ، حسن نصیری مقدم ، جواد پور رضا ، حسن کرمانشاهی . تأثیر سطوح مختلف مکمل لیزین و پروتئین خام جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه و دفعازت جوجههای گوشتی. علوم آب و خاک. 1384; 9 (4) :171-180
URL: http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-510-fa.html
چکیده: (25912 مشاهده)
به منظور تعیین اثر سطوح مختلف اسید آمینه لیزین و پروتئین خام جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه و دفع ازت جوجههای گوشتی، آزمایشی با 240 قطعه جوجه گوشتی سویه تجارتی راس از سن یک تا 42 روزگی اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح مکمل اسید آمینه لیزین در دوره آغازین و رشد ( صفر، 15/0 و 30/0 درصد ) و دو سطح پروتئین خام (84/17 و 84/20 درصد در دوره آغازین و 12/16 و 12/18 درصد در دوره رشد) با انرژی قابل سوخت و ساز 2900 کیلوکالری در کیلوگرم بود. نتایج نشان داد که کاهش پروتئین خام جیره، میزان افزایش وزن در دوره آغازین، دوره رشد و کل دوره را به طور معنی دار به ترتیب 6، 6/4 و 6/5 درصد کاهش داد (05/0 > P )، همچنین مصرف خوراک در دوره آغازین به طور معنی داری کاهش یافت (05/0 > P). کاهش پروتئین خام جیره، اثر معنیداری بر نسبت افزایش وزن به مصرف خوراک نداشت، ولی مقدار گوشت سینه را به طور معنیداری کاهش و درصد چربی حفره بطنی را افزایش داد (05/0 >P ). افزایش اسید آمینه لیزین در جیره مصرف خوراک در دوره آغازین، افزایش وزن و نسبت افزایش وزن به مصرف خوراک در دوره رشد و کل دوره را به طور معنیداری بهبود داد (05/0 > P ). افزایش اسید آمینه لیزین در جیره باعث افزایش معنیدار درصدگوشت سینه و ران گردید (05/0 > P) افزودن مکمل لیزین به جیره در دوره آغازین دفع ازت را به طور معنی داری کاهش داد (059/0 > P). همچنین با کاهش پروتئین خام جیره در دوره آغازین دفع ازت به طور معنیداری کاهش یافت (05/0 > P). تیمارهای آزمایشی اثر معنیداری بر درصد تلفات نداشت. نتایج این آزمایش نشان داد که در صورت تأمین سایر اسیدهای آمینه محدود کننده در جیره، با افزودن مکمل لیزین میتوان سطح پروتئین خام جیره را تا 3 درصد در دوره آغازین و تا 2 در صد در دوره رشد کاهش داد و این عمل تأثیر منفی بر بازده غذایی نداشت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1386/10/19 | انتشار: 1384/10/25